Consell de Govern
Política 04/08/2023

Si les guarderies no es transformen en escoletes, no es beneficiaran de la gratuïtat de l'etapa 0-3

El Govern espera que les guarderies es puguin transformar en escoletes com més aviat millor

ARA Balears
2 min
Antoni Costa en una roda de premsa del Consell de Govern

PalmaEl Govern balear ha admès aquest divendres que les guarderies no es poden beneficiar de la gratuïtat de l'educació 0-3. El portaveu de l'Executiu, Antoni Costa, ha explicat que treballen perquè tota aquesta part assistencial de guarderies es pugui transformar en escoletes, d'acord amb els reglaments dels consells insulars, per poder entrar dins el marc de la xarxa complementària i, en conseqüència, beneficiar-se de la posada en marxa de la gratuïtat en l'etapa educativa de 0-3 anys.

"Nosaltres esperam que, com més aviat millor, aquesta part assistencial pugui entrar dins la categoria d'escoletes i beneficiar-se de la gratuïtat", ha dit Costa. "En la mesura que es produeixi aquest trànsit, no hi haurà cap problema que es puguin signar tots els convenis o concerts corresponents" perquè, segons ha reiterat, la voluntat del Govern és que la mesura beneficiï "el màxim de menors i famílies".

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern recollida per Europa Press, Costa ha explicat que l'Executiu estima que aquesta mesura podrà beneficiar fins a 10.428 alumnes a partir del setembre que ve i que suposarà un cost de prop de 40 milions d'euros anuals.

"Aquest cost", ha afegit el també vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, "és perfectament assumible per part del Govern balear i s'assumirà d'una fórmula o d'una altra, evidentment de la que més convingui; és a dir, si s'hi poden assignar fons europeus, se n'hi assignaran".

En qualsevol cas, ha volgut deixar clar, la gratuïtat en aquesta etapa educativa de 0-3 anys "es finançarà per part del Govern sense cap mena de problema". I, per tant, "els ciutadans de les Balears, a partir del mes de setembre, gaudiran de la gratuïtat de 0-3 anys, dins el marc definit per la Conselleria d'Educació".

La mesura va ser anunciada per la presidenta del Govern, Marga Prohens, el 26 de juliol passat, després de la reunió mantinguda al Consolat de Mar amb representants dels sindicats i les entitats de l'ensenyament públic i concertat d'educació a les Balears. La gratuïtat de l'etapa educativa de 0-3 anys preveu una ajuda de 45.000 euros per aula i cobrirà quatre hores lectives diàries amb un màxim de 10 mesos cada any, des del setembre fins al juny. A més, la gratuïtat en l'etapa de 0-3 anys s'implantarà en un total de 182 centres de les Balears --en concret, 111 de la xarxa pública i 71 de la xarxa complementària-- i se'n podran beneficiar fins a 10.428 alumnes i les seves famílies.

stats