Consell de Govern
PolíticaFa 5 min

El Govern adverteix Sánchez que no accepta "amenaces" i li reclama una reunió

Costa accepta reunir-se amb l'Executiu espanyol per parlar del decret de simplificació administrativa

PalmaEl vicepresident i portaveu del Govern, Antoni Costa, ha advertit aquest divendres l'Executiu espanyol que no acceptarà "amenaces", després que el ministre de Política Territorial, Ángel Víctor Torres, assegurés ahir a Palma que veu possible inconstitucionalitat en el decret de simplificació administrativa. El ministre va advertir que si el Govern no accepta asseure's a negociar els aspectes conflictius de la norma, la recorrerà al Tribunal Constitucional (TC). En roda de premsa, Costa ha remarcat que s'hi asseurà "sense cap tipus de problema", però ha retret al ministre que no tingués "ni cinc minuts per asseure's" amb la presidenta, Marga Prohens. En el mateix sentit, ha reclamat al president espanyol, Pedro Sánchez, que es reuneixi amb la cap de l'Executiu balear.

"Lamentam que es desplacin ministres i sigui per amenaçar i criticar, però en canvi no tenguin ni cinc minuts per assaure's amb Prohens", ha criticat: "No acceptam amenaces, accepta'm asseure'ns a una taula si és necessari i negociar qüestions de manera bilateral". Una de les crítiques que el govern espanyol ha fet al decret és que no es justifica, al seu entendre, una transformació tan profunda de la normativa autonòmica a través de la figura del decret llei, que està pensat per qüestions urgents. "S'està tramitant com a projecte de llei", ha respost Costa.

Cargando
No hay anuncios

En el mateix sentit, ha assegurat que interposaran un recurs perquè Sánchez convoqui la conferència de presidents, malgrat que Torres ja va informar que aquesta es farà el proper mes de setembre. "Permetin que siguem una mica previnguts i no aturem la iniciativa que volem dur endavant fins que hi hagi una convocatòria efectiva", ha exposat. En el mateix sentit, ha criticat que des que Prohens és presidenta Sánchez només s'hi hagi dirigit una vegada, després que s'esbuqués el local d'oci Medusa Beach a la Platja de Palma. També ha recordat que en ocasions anteriors, Sánchez sí que va aprofitar la seva visita a Felip VI al Palau de Marivent per reunir-se amb la socialista Francina Armengol, quan era presidenta.