Consell de Govern
Política04/08/2023

El Govern assegura que "molts hotels" ja han posat en marxa les comissions sobre les càrregues de treball de les kellys

Treballadores d'hotels alerten sobre la inexistència dels controls de càrregues

ARA Balears

PalmaEl Govern ha indicat que "molts hotels" ja han posat en marxa les comissions per avaluar les càrregues de treball de les kellys i ha confirmat que l'Institut Balear de Seguretat i Salut Balear (Ibassal) ha iniciat una campanya d'inspeccions per controlar-ne el desenvolupament. Així ho ha assegurat el vicepresident i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, a la roda de premsa posterior al Consell de Govern, després que se li hagi demanat per l'advertiment de les treballadores dels hotels, que han alertat de la inexistència d'aquestes comissions.

En aquest sentit, Costa ha apuntat que hi ha la "necessitat" que els establiments turístics activin aquestes comissions i, "una vegada avaluada la càrrega de treball, cosa que molts hotels ja han fet, cadascun prendrà les iniciatives corresponents per reduir-la". "Hi ha una part d'hotels que consulten l'Ibassal com ha d'operar aquesta comissió i com es pot concretar la reducció de la càrrega de feina que suporten les cambreres de pis", ha argumentat.

Cargando
No hay anuncios

Sobre les inspeccions, Costa ha concretat que hi ha una campanya iniciada per part del departament d'Ergonomia de l'Ibassal per "contrastar si hi ha excessos de càrrega de treball en el sector de les cambreres de pis". Consultat per si el Govern prendrà mesures per assegurar la posada en marxa de les comissions per part dels establiments turístics, el conseller ha confirmat que amb aquestes inspeccions també es controla aquest aspecte.