Governança de la dada
Política20/07/2024

El Govern constitueix la mesa de la governança de la dada

La iniciativa sorgeix de la necessitat d’establir processos comuns aplicables als actius de dades de tota organització al llarg de la seva vida

ARA Balears

PalmaEl Govern va constituir aquest passat divendres la mesa de la governança de la dada, sorgida de la necessitat d’establir processos comuns aplicables als actius de dades de tota organització al llarg de la seva vida.

Segons ha explicat l'executiu en una nota de premsa, l’objectiu d’aquesta mesa és disposar de dades ben governades, gestionades i amb nivells adequats de qualitat i seguretat, i amb una metodologia d’avaluació comuna que pot ajudar a una millora contínua dels processos i permeti avaluar la maduresa d’una organització de forma estandarditzada.

Cargando
No hay anuncios

A més, la mesa de la governança de la dada incidirà en la necessitat d’automatitzar procediments per guanyar eficiència, avançar en la interoperabilitat semàntica (una semàntica comuna a tota l’organització), establir estàndards a totes les fases de la dada (creació, emmagatzematge, gestió i visualització) i gestionar la seguretat de la informació, entre d’altres.

En aquest sentit, es va parlar de la creació d’una Oficina de la Dada, encarregada de dissenyar i proposar estratègies que impulsin la gestió i l’ús de les dades al llarg de tots els sectors productius de l’economia i la societat de les Balears. De la mateixa manera, també es va incidir en la necessitat de crear un govern de la dada, de caràcter estratègic, amb el que avaluar, dirigir i monitorar l’ús de les dades del Govern.

Cargando
No hay anuncios

La reunió, que es va dur a terme al Parc Bit, va involucrar la Direcció General d’Innovació i Transformació Digital, la Direcció General d’Estratègia Digital i Simplificació Administrativa, la Direcció General d’Economia i Estadística, la Direcció General de Coordinació i Transparència, l’Institut Cartogràfic i Geogràfic de les Illes Balears, l’Institut d’Estadística de les Illes Balears i l’Agència Balear de Digitalització, Ciberseguretat i Telecomunicacions.