Polèmica
Política 23/08/2024

El Govern contradiu Prohens i diu que mai no ha demanat que Le Senne deixàs la presidència del Parlament

L'Executiu es desvincula de qualsevol decisió que afecti el representant de Vox i diu que la seva continuïtat depèn dels grups parlamentaris

1 min
Mauricio Rovira i Gabriel Le Senne presidint la diputació permanent aquest matí

PalmaUn mes després que Prohens exigís que Gabriel Le Senne deixi la presidència del Parlament a causa de la ruptura dels acords de Vox amb el PP, el Govern ha contradit aquestes declaracions i s'ha desvinculat de qualsevol posicionament al respecte, a l'espera de saber si hi haurà un mínim acord amb l'extrema dreta per garantir el seu suport parlamentari –el ple per destituir Le Senne, imputat per un delicte d'odi per haver estripat una fotografia de les Roges del Molinar, es durà a terme el 3 de setembre. "Don per fet que la decisió de Vox implica també la renúncia a la presidència del Parlament, que va obtenir fruit dels acords", va remarcar Prohens el 12 de juliol. "El senyor Gabriel Le Senne haurà de ser conseqüent", va afegir de manera contundent.

En canvi, la portaveu adjunta de l'Executiu i consellera de Presidència, Antònia Estarellas, ha assegurat aquest divendres després de la reunió del Consell de Govern que "Prohens no ha demanat res" en relació amb Le Senne. "El Govern ja ha rebutjat els fets d'aquell dia i ara hi ha decisions que corresponen als grups parlamentaris", ha continuat Estarellas. "Són temes dels grups, dels suports parlamentaris i de la governabilitat de la Cambra", ha reiterat, a més de remarcar que l'Executiu "continua amb el seu full de ruta" i que ja tenen uns pressupostos aprovats.

stats