Parlament
Política05/06/2024

El govern espanyol vol impedir l'accés de menors als toros a les Balears

La ministra de Joventut i d'Infància lamenta que s'acostin els infants "a les tradicions més cruels"

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaEl govern espanyol estudiarà vies per intentar revertir l'aixecament de la prohibició que els menors puguin anar als toros que el passat dimarts el PP i Vox varen aprovar al Parlament. La iniciativa, encara en procés de tramitació, permetria que els nins puguin veure la matança de l'animal. La ministra de Joventut i d'Infància, Sara Rego, ha assegurat a RAC1 recollida per Efe que aquesta modificació implica acostar els infants "a les tradicions més cruels", la qual cosa no li sembla "el més sensat".

En aquest sentit, Rego ha afirmat que l'Executiu de l'Estat està estudiant si la presència de menors a les corregudes de toros es pot prohibir mitjançant una altra via. La ministra ha criticat que Vox s'entesta a dur a Espanya "de nou al segle passat", mentre que ha acusat el PP d'estar disposat a "passar per alt qüestions que puguin ser una vulneració de drets de la infància" per mantenir-se al poder.

Cargando
No hay anuncios

La iniciativa, que el Parlament balear va admetre a tràmit aquest dimarts, implica la modificació de la Llei de regulació de les corregudes de toros per permetre l'entrada dels menors a les festes taurines, aprovada pel Pacte el 2017. Comprèn la modificació de l'article 12, que determina la prohibició de l'accés al recinte als menors de 18 anys. Malgrat això, es mantindrà l'obligació de mostrar una cartellera que indiqui que l'espectacle pot ferir sensibilitats. Vox va intentar col·locar aquesta proposta a través d'una esmena en la tramitació de la Llei d'habitatge, però va acabar retirant-la i es va abstenir en la votació final del decret.