Consell de Govern
Política 27/09/2024

El Govern nomena Pablo Gárriz nou director general d'emergències

L'Executiu assegura que Sebastià Sureda ha dimitit per "jubilació"

ARA Balears
1 min
Antoni Costa

PalmaEl Govern ha nomenat aquest divendres l'especialista en seguretat públic Pablo Gárriz nou director general d'emergències. El portaveu i vicepresident del Govern, Antoni Costa, ha anunciat el nou càrrec en substitució de Sebastià Sureda, que ha dimitit per "jubilació".

Gárriz és doctor Cum laude en Seguretat Humana i Dret Global Públic i premi extraordinari de doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). També és llicenciat en Ciències del Treball, diplomat en Relacions Laborals i té un màster en prevenció de Riscos Laborals i en gestió de Serveis de Prevenció. A més, té el títol superior militar d'especialització de gestió de Catàstrofes per l'Escola Militar d'Emergències de Unitat Militar d'Emergències (UME).

L'expert prové de l'àmbit de les Forces Armades , va ser consultor en gerència de riscos i seguretat industrial i des del 2004 fins al 2023 ha estat vinculat a la direcció general d'Emergències i Interior, com a responsable tècnic d'Eivissa i Formentera.

Gárriz substitueix Sureda, que va iniciar el mandat inmers en una polémica després que es publiqués que prenia un cafè en un local de sa Ràpita durant un gran temporal que va afectar Mallorca al setembre de 2023.

stats