Política 01/07/2024

El Govern posa en marxa la plataforma per recollir aportacions ciutadanes contra la saturació

Les propostes es traslladaran als grups de treball del Pacte per la sostenibilitat

ARA Balears
1 min
Carrers del centre de Palma, plens de turistes.

PalmaEl Govern ha obert aquest dilluns la plataforma de participació ciutadana, que recollirà les propostes d'individus i entitats per lluitar contra la saturació turística, segons ha informat mitjançant un comunicat de premsa. Les iniciatives que es presentin per aquesta via s'enviaran als 12 grups de treball del Pacte social i polític per la sostenibilitat econòmica, social i ambiental. Aquests grups estaran formats per membres de la Mesa d'aquest pacte, que es va constituir el 22 de maig i en la qual participen "representants dels sector econòmics, les universitats, les administracions locals, els partits polítics i les entitats de la societat civil", apunta l'Executiu.

Posteriorment, un grup d'experts coordinat pel director tècnic de la Fundació Impulsa, Antoni Riera, elaborarà un informe que ha de servir de full de ruta per plantejar solucions a la massificació turística. Encara es desconeix qui integrarà aquest comitè d'experts ni la data prevista per enllestir l'informe. El portal es presenta amb el lema 'Les illes que t'estimes més. Tu tries!'.

En el comunicat, l'Executiu assenyala que en el moment actual "es fa necessari revisar l’organització territorial de la producció i del consum turístic, i reorientar el futur desenvolupament econòmic, social i ambiental de les Balears". Segons la presidenta del Govern, Marga Prohens, la finalitat de la plataforma és "fomentar una participació més democràtica i transparent", tant dels "actors regionals amb capacitat de decisió" com de "la ciutadania en general".

stats