Política 07/07/2023

El govern del PP desbloqueja l'Ajuntament de Palma amb el suport de l'esquerra

El Ple de Cort ha votat –aquesta vegada, per unanimitat– el nomenament de les juntes municipals i les retribucions

2 min
Imatge del ple de Palma durant les votacions.

PalmaEl govern del Partit Popular de Cort aconsegueix desbloquejar l'Ajuntament amb l'aprovació de les qüestions que no van quedar resoltes en els plens convocats la setmana passada: les comissions, les juntes municipals i les retribucions, per una banda, i els consells d'administració de les empreses municipals, per una altra. El bloc de l'esquerra –PSOE, MÉS i Unides Podem– ha permès, amb els seus vots a favor en el primer cas i l'abstenció, en el segon, reactivar el Consistori, després d'arribar a un acord amb l'equip de govern, tal com va avançar l'ARA Balears.

Cal recordar que mentre que el ple de dimecres –d'organització municipal– va acabar amb les qüestions més importants rebutjades, el de dijous –de juntes generals de les empreses municipals– es va haver de suspendre arran el "resultat infructuós de la sessió extraordinària del ple" del dia anterior, tal com va informar el batle en un comunicat per a la resta de partits.

Així, aquest divendres han votat, en primer lloc, les juntes generals de les empreses municipals: Emaya, EMT, SMAP i i EFM. Aquestes s'han tirat endavant amb l'abstenció dels grups municipals de l'esquerra i els vots en contra de Vox, partit que ha presentat una esmena a la composició d'aquests òrgans perquè la representació dels partits sigui més proporcional. Concretament, han proposat que el Partit Popular tingui tres membres; el PSOE, dos; Vox, dos; MÉS, un, i Unides Podem, un. No obstant això, la proposta s'ha rebutjat en els quatre casos.

Qüestions organitzatives

A banda de Vox, la regidora d'Unides Podem –que és al grup mixt–, Lucía Muñoz, ha proposat modificacions en els representants del seu partit a les juntes de les empreses municipals. Per a Emaya, Muñoz ha proposat Maria Magdalena Tugores; per a l'EMT, Juan José Martínez; per a l'SMAP, Andrés Arcos, i per a l'EMF, Jordi Vilà.

En segon lloc, han tornat a votar les qüestions organitzatives que van quedar rebutjades en el ple de dimecres passat. En aquest cas, la majoria dels punts han obtingut un vot favorable per unanimitat. En detall, tots els equips municipals han votat a favor del nomenament de les juntes municipals de districte i de les retribucions, tant de l'equip de govern com de l'oposició. En canvi, només els partits de l'esquerra –amb el PP– han votat a favor de les comissions, atès que Vox s'ha abstingut.

stats