Salut
Política17/10/2024

El Govern tanca els llits de geriatria de l’hospital Verge de la Salut, denuncia MÉS

El partit ecosobiranista denuncia també que d’ençà de l’eliminació del requisit lingüístic a l’àmbit de la salut, el 2024 ha estat el primer any que no s’han cobert les places MIR

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaEl Govern ha tancat els llits de geriatria de l'hospital Verge de la Salut. Així ho ha denunciat MÉS per Mallorca durant la compareixença de la consellera de Salut del Govern, Manuela García, davant la comissió de Salut del Parlament d'aquest dimecres. La formació ecosobiranista diu que des del primer d'octubre l'Executiu de Prohens té tancats els 39 llits de geriatria de l'hospital Verge de la Salut.

La diputada de MÉS per Mallorca Marta Carrió ha retret a la consellera de Salut que, si bé l'Executiu ha presumit del pressupost invertit en salut, des del mes de setembre els caps de servei han alertat que no hi ha prou pressupost per a la contractació i la cobertura de baixes, per contractar els professionals que acabaven la residència.

Cargando
No hay anuncios

Segons ha recalcat, "des del primer d'octubre, s'han tancat tots els llits de geriatria de l'hospital Verge de la Salut per no poder pagar els professionals fins a finals d'any". "No em semblen uns pressupostos de Salut dels quals sentir-se orgullosos", ha criticat Carrió.

A més, Carrió ha assegurat que, d'ençà de l'eliminació del requisit lingüístic a l'àmbit de la salut, el 2024 ha estat el primer any que no s'han cobert les places MIR. "Això demostra que la llengua catalana no és l'impediment per trobar professionals sanitaris, sinó que ho és el cost de la vida i el preu del lloguer", ha afirmat.