Investigació judicial

La Guàrdia Civil escorcolla la Diputació de Badajoz pel cas del germà de Pedro Sánchez

David Sánchez és investigat per un jutjat de la capital extremenya per una denúncia del pseudosindicat Manos Limpias

2 min
Pedro Sánchez a la presentació de la Fundación Avanza.

MadridLa Guàrdia Civil ha escorcollat aquest dimecres la Diputació de Badajoz buscant documents sobre el germà de Pedro Sánchez. David Sánchez Pérez-Castejón és investigat des de fa un mes pel jutjat d'instrucció 3 de la capital extremenya per presumptes delictes de malversació, prevaricació i tràfic d'influències i la unitat central operativa (UCO) de la Benemèrita té l'encàrrec de la titular del jutjat d'investigar. El registre a les dependències de la institució on treballa el germà petit del president del govern espanyol s'han produit en el marc d'una peça separada de la investigació principal contra David Sánchez que està sota secret, segons informen fonts jurídiques a l'ARA.

David Sánchez és el responsable de l'oficina d'arts escèniques de la Diputació de Badajoz. En aquesta causa també s'investiga el seu president, el socialista Miguel Ángel Gallardo, pels mateixos delictes. La causa es va obrir arran d'una denúncia de l'autoanomenat sindicat ultradretà Manos Limpias, que posa sota sospita la contractació de Sánchez, músic de professió. Manos Limpias, que també és qui va originar la investigació contra la dona del líder socialista, Begoña Gómez, es fa ressò de publicacions de premsa que apunten que David Sánchez estaria cobrant un sou sense anar a treballar.

Davant d'aquest moviment de l'UCO, fonts del PSOE insisteixen a qüestionar la denúncia del pseudosindicat, que és un "copia i enganxa de retalls de premsa", que "el PP i pseudomitjans amplifiquen". "El temps ho posarà tot al seu lloc, però el dany a la reputació de les persones no el repara ningú", subratllen tot demanant que es deixi treballar a la justícia. Des d'un primer moment, els socialistes van tancar files amb el germà de Pedro Sánchez, defensant el seu comportament "impecable" i atribuint la investigació a una "denúncia falsa de la màquina del fang".

El PP ha aprofitat per atacar el cap de l'executiu espanyol, a qui veu "assetjat per la corrupció". "El que ja ningú pot negar és que la corrupció és el dia a dia de l'agenda política de Pedro Sánchez, del PSOE, del govern socialista i de l'entorn del PSOE", ha reblat la número dos dels populars, Cuca Gamarra, en una atenció als mitjans.

stats