Política20/02/2017

El fiscal Horrach valora demanar presó preventiva o una fiança per a Urdangarin i Torres

Anticorrupció considera que les penes que fixa la sentència ja impliquen risc de fuga. Prendrà una decisió definitiva "al llarg del dia"

Ara

BarcelonaDesprés de la sentència del cas Nóos, el fiscal Anticorrupció del cas Nóos, Pedro Horrach, valora si demanar presó preventiva per al cunyat del rei Iñaki Urdangarin i per al seu soci Diego Torres. En una entrevista a Onda Cero assegura que les penes ja impliquen "risc de fuga": en el cas d'Urdangarin són sis anys i tres mesos, i per a Torres vuit anys i mig.

La Fiscalia s'ha compromès a vetllar pel compliment de la legalitat i l'execució de la sentència condemnatòria. Horrach, en tot cas, podria demanar presó preventiva eludible amb unafiança.

Cargando
No hay anuncios

El mateix fiscal ha admès que encara no té una decisió presa i que ho anunciarà "al llarg del dia". Segons ell, dependrà de les "circumstàncies personals" i les al·legacions de les parts.

Tot i això, Horrach ja va demanar una vista a l'Audiència de Palma quan va saber la sentència perquè al llarg de les hores es plantejaria demanar l'ingrés de presó immediat per a Urdangarin i Torres.

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, Horrach també ha lamentat no haver provat suficientment les acusacions que havia fet al llarg del procés judicial. "No hem aconseguit provar determinats aspectes que sí que apuntàvem a l'acusació. És possible que en alguns aspectes el treball no hagi estat a l'altura del que hauria d'haver estat", ha admès el fiscal.