Mobilitat
Política07/08/2024

Inauguren el desdoblament de camí dels Reis que millorarà el trànsit en la zona dels col·legis

Les obres han costat 2,6 milions d’euros i inclouen també la reforma de la rotonda d’accés a Gènova des de la via de cintura

ARA Balears

PalmaEl Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma han inaugurat aquest dimecres les obres del desdoblament del camí dels Reis i la reforma de la rotonda d'accés a Gènova des de la via de cintura i situada prop de l'aquarterament de Jaume II, cosa que ha suposat una inversió de 2,6 milions d'euros. Segons ha recollit Europa Press, es tracta d'una actuació conjunta entre les dues administracions i preveu millorar els accessos a Palma i a la zona col·legis. Concretament, disposarà de carrils bici i dos sentits d'accés a la rotonda, on s'ha millorat l'estètica i el sembrat de jardineria.

El desdoblament del camí dels Reis l'ha duit a terme Cort amb finançament de la institució insular a través de la Llei de capitalitat, mentre que el departament d'insular d'Infraestructures s'ha fet càrrec de la reforma de la rotonda. El conseller insular de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, i la regidora d'Infraestructures, Accessibilitat i Polígons Industrials de Palma, Belén Soto, han estat els encarregats d'inaugurar les obres, que aquests dies entraran en funcionament.

Cargando
No hay anuncios

Característiques del projecte

El vial de desdoblament del camí dels Reis que ha construït l'Ajuntament amb fons del Consell és d'1,2 quilòmetres disposa d'un carril bici, passeig per a vianants, il·luminació nova, arbrada i jardineria.

Cargando
No hay anuncios

Per millorar la seguretat, l'amplada de la vorera s'ha reduït al mínim necessari: 6,80 metres, perquè els vehicles i busos no superin els 50 quilòmetres per hora. També s'han instal·lat barreres de seguretat mixtes d'acer i de fusta (similars a les que hi ha a la serra de Tramuntana) per protegir contra les caigudes, i una barana de fusta als trams perillosos per a vianants.

La intervenció feta a la rotonda ha consistit en l'excavació d'un metre d'amplada per 20 centímetres de profunditat, i la col·locació de 29,52 metres cúbics de farciment. De la mateixa manera, s'ha excavat la terra vegetal i la grava a deu centímetres de profunditat a tota la superfície de la rotonda. S'ha podat tota la vegetació i s'han retirat quatre arbres que no es podien recuperar. A més, s'han col·locat 1.734 metres quadrats de malla antiherba i peces de marès a les rotondes. L'estètica també s'ha millorat amb la col·locació de pedra blanca i pedra volcànica intercalant-la amb dibuixos esfèrics per aconseguir un resultat més atractiu.