Mercat de fitxatges

Inés Arrimadas ja té feina al sector privat: a una energètica, però lluny de l'Íbex

Frustrat el fitxatge de l'exsecretària de Transports, Isabel Pardo de Vera, al lobi immobiliari Asval

Inés Arrimadas al Parlament
15/12/2023
4 min

Els vincles entre polítics o expolítics i empreses energètiques són coneguts històricament a Espanya. Una allau de noms, principalment provinents del PP i el PSOE, componen una llista quasi infinita d'exemples de portes giratòries. Per anomenar-ne alguns, el mateix expresident del govern espanyol, José María Aznar, va fitxar per Endesa el 2014 com a assessor, però no és l'únic, per allí hi han passat altres noms coneguts com Rodolfo Martín Villa, Pedro Solbes o Luis de Guindos.

Naturgy, per la seva banda, va arribar a fitxar l'expresident Felipe González, i per Iberdrola hi han passat l'exministre d'Interior Ángel Acebes, l'exministra d'Agricultura Isabel García Tejerina, o la titular de Treball durant el mandat de Rajoy, Fátima Báñez. Enagás tampoc es queda curta i, entre diversos noms coneguts, ha tingut a les butaques del consell d'administració José María Aznar, José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy; també l'expresident de la Generalitat José Montilla.

Aquests són només uns quants d'una llista que supera el centenar de noms. Ara, però, és Inés Arrimadas, l'expresidenta de Ciutadans, qui ha fitxat per una energètica: aquesta vegada, però, lluny de l'Íbex-35.

Inés Arrimadas fitxa per Recurrent Energy, filial de Canadian Solar

Sis mesos després de trencar amb la política, l'expresidenta del partit taronja, Inés Arrimadas, s'ha incorporat a l'empresa d'energies renovables Recurrent Energy, integrada al grup Canadian Solar, com a directora d'ESG i Comunicació, segons ha informat la mateixa companyia aquest dijous. El fitxatge es farà efectiu el mes de gener i tindrà com a tasques liderar l'estratègia ESG i l'àrea de comunicació corporativa, els assumptes públics i les relacions institucionals de l'empresa, en col·laboració amb la matriu Canadian Solar.

Arrimadas, llicenciada en Dret i ADE per la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, torna així al sector privat després que el partit que liderava toqués fons a les últimes eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig, fins al punt de desaparèixer del mapa polític espanyol. La formació ja no es va presentar a les eleccions generals del 23-J i Arrimadas va comunicar la seva decisió de deixar la carrera política. Segons s'ha publicat, no li faltaven ofertes de feina.

L'expresidenta de Ciutadans inicia aquesta nova etapa a la privada amb més sort que no pas el seu predecessor al partit, Albert Rivera. Des que va deixar el càrrec i l'escó el 2019, la seva carrera ha estat complicada. En aquell moment, el 2019, va fitxar pel despatx d'advocats Martínez-Echeverría, d'on el van acabar acomiadant dos anys després. Aleshores, Rivera va anunciar la creació de la consultora RV+ amb el que era secretari general de Cs, José Manuel Villegas, com a soci. Aquesta empresa no acaba d'enlairar-se i ara Rivera és també professor: ha creat un curs de comunicació que s'imparteix els caps de setmana i que promociona ell mateix a les xarxes.

Albert Rivera entrant al Congreso

Frustrat el fitxatge de Pardo de Vera per substituir Joan Clos a Asval

Tot i que havia trascendit la voluntat de l’Associació de Propietaris d’Habitatge en Lloguer, Asval, organització liderada per grans fons internacionals com Blackstone, de fitxar l’exsecretària d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Isabel Pardo de Vera, per substituir Joan Clos a la presidència, finalment la pressió pública ha acabat frustrant el fitxatge. El relleu havia de ser proposat per la junta rectora d’Asval a tots els associats en la junta convocada per al pròxim 20 de desembrem, i fer-se efectiu a partir de l’1 de gener, segons informava El Confidencial. Hores més tard, però, l’intensa polèmica per portes giratòries va causar que l’exsecretària renunciés a la posició, segons explica El Mundo. Pardo de Vera és enginyera de formació i, abans d’ocupar el càrrec a la secretaria de Transports, va presidir l’empresa pública Adif. Anteriorment, va treballar a l’enginyeria pública Ineco i a SEG Ingeniería.

Coca-Cola nomena Guillaume Bacuvier nou conseller no executiu

Coca-Cola Europacific Partners ha anunciat la dimissió de Garry Watts del consell d'administració de la multinacional i ha acordat el nomenament de Guillaume Bacuvier com a nou conseller no executiu independent de la firma. La dimissió de Watts serà efectiva a partir del 31 de desembre, mentre el consell d'administració va aprovar ahir el nomenament de Bacuvier, que ha ocupat càrrecs a Google i Orange, entre altres empreses, per succeir-lo a partir de l'1 de gener.

Joan Ramon Barrera, reelegit president del Cercle Tecnològic

El Patronat de la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya va decidir el passat 30 de novembre, per unanimitat, la continuïtat de Joan Ramon Barrera al capdavant de la presidència de l'organisme, i va aprovar, també per unanimitat, el nomenament de Rosa Rodríguez com a nova vicepresidenta de la fundació. Barrera és enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i PDD per IESE. Ha ocupat diversos càrrecs de direcció de vendes en empreses del sector de les TIC com Cap Gemini, Colt Telecom i Nae. Actualment, és el director de negoci a l’empresa Seidor i també col·labora amb altres entitats i fundacions.

Per la seva banda, Rosa Rodríguez també és enginyera de Telecomunicacions per la UPC. Després de treballar a EDS Group i a Eltec, des de fa 13 anys desenvolupa la seva activitat professional a T-Systems, on avui és la vicepresidenta de vendes i serveis.

stats