POLÍTICA ANTITERRORISTA
Política30/07/2014

Condemnen a fins a tres anys de presó 20 exdirigents de Batasuna per vinculacions amb ETA

Joseba Permach, Rufi Etxeberria, Juan Cruz Aldasoro, Joseba Álvarez i Karmelo Landa pateixen la pena més gran, de tres anys de presó

Europa Press

MadridL'Audiència Nacional ha condemnat a penes d'entre un any i tres mesos i tres anys de presó 20 dirigents de la il·legalitzada Batasuna per un delicte d'integració o col·laboració amb organització terrorista, perquè considera acreditat que van finançar ETA a través de les anomenades 'herriko tabernas'. El tribunal, que absol a falta de proves 14 acusats més, imposa les condemnes més grans –de tres anys de presó– als exdirigents Joseba Permach, Rufi Etxeberria, Juan Cruz Aldasoro, Joseba Álvarez i Karmelo Landa, als quals atribueix un delicte de pertinença en organització terrorista.

Els magistrats també condemnen per aquest mateix delicte Jon Gorrotxategi, Floren Aoiz i Anton Morcillo, als quals imposa un any i mig de presó, i aplica una pena d'un any i tres mesos de presó a 12 dirigents de la formació per un delicte de col·laboració amb organització terrorista.

Cargando
No hay anuncios

La sentència, que arriba 12 anys després que el jutge Baltasar Garzón iniciés la investigació i que té el vot particular de la magistrada Clara Bayarri, també acorda el comís de 111 'herriko tabernas' i absol els responsables de quatre membres més que van seure al banc dels acusats.

En el judici oral, que va quedar vist per a sentència el 12 de març, la Fiscalia de l'Audiència Nacional va rebaixar la seva petició inicial de 12 anys de presó. En va demanar quatre i mig per als cinc dirigents als quals s'han imposat les majors penes, i dos anys i dos mesos per a la resta d'acusats.