Cas Begoña Gómez

El jutge s'aferra a la causa de Begoña Gómez i l'investigarà per "dos blocs" més

Peinado respon que té material per continuar la instrucció malgrat haver cedit la part principal a la Fiscalia Europea

MadridEncara que la Fiscalia Europea s'hagi quedat la part central de la denúncia contra Begoña Gómez, el jutge Juan Carlos Peinado sosté que té més material per continuar investigant la dona de Pedro Sánchez. En resposta a la defensa de Gómez, que va reclamar a Peinado que aclarís què continuava sent objecte de la seva competència després del moviment de l'organisme judicial de la Unió Europea, el titular del jutjat d'instrucció 41 de Madrid ha afirmat que "existeixen dos blocs més" que justifiquen mantenir la investigació, així com la declaració de Gómez prevista per al divendres 5 de juliol.

El bloc que s'ha quedat la Fiscalia Europea és el que té relació amb l'adjudicació de contractes públics a societats de l'empresari Juan Carlos Barrabés, per a qui l'esposa de Sánchez va firmar declaracions de suport. L'organisme europeu sospita que pot haver-hi afectació de fons comunitaris, i d'aquí que se n'hagi apropiat en detriment de Peinado. És l'única part que l'Audiència de Madrid va avalar que s'investigués de la denúncia presentada per Manos Limpias. Fa gairebé tres setmanes, l'Audiència Provincial va afirmar que la causa s'havia de limitar a la presumpta mediació en favor de Barrabés perquè era l'única que tenia "base objectiva". La resta, com el suposat tràfic d'influències en el rescat d'Air Europa, propietat de Globalia, eren una "simple conjectura".

Cargando
No hay anuncios

En una providència feta pública aquest dilluns, Peinado ho rebat i sosté que l'Audiència de Madrid va arribar a aquesta conclusió després d'analitzar únicament la denúncia inicial, que el mateix sindicat ultradretà que la va presentar va admetre que podria estar basada en notícies falses. "En aquell moment, no es tenien els nous documents aportats pels testimonis, així com el primer informe emès pels agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, comissionats en les presents diligències", diu el magistrat, que assegura que, a banda dels contractes amb Barrabés, hi ha "dos blocs més" que no els concerneixen.

Així doncs, si res no canvia, Gómez no tindrà més remei que declarar davant de Peinado el 5 de juliol, per molt que el PSOE hagi mantingut tot aquest temps que es tracta d'una investigació orquestrada per la "màquina del fang" de la "dreta i la ultradreta" i d'haver assenyalat el magistrat per una presumpta intencionalitat política en la citació de la dona del líder del partit.

Cargando
No hay anuncios