Cas Mascaretes
Política10/10/2024

Koldo a Armengol sobre els contractes per a proves PCR: "D'acord, estimada, et mantenc informada"

L'UCO aprecia que l'actuació de Koldo "va obrir les portes d'un nou negoci a De Aldama i els seus socis" després d'haver obtingut rèdit del de les màscares

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaKoldo García, assessor de l'exministre José Luis Ábalos, es va posar en contacte amb els expresidents de les Balears i les Canàries, Francina Armengol i Ángel Víctor Torres, respectivament, com també amb l'expresident de la RFEF Luis Rubiales perquè contractassin a empreses vinculades a Víctor de Aldama la realització de proves PCR en plena pandèmia.

Les converses i missatges revelats en el darrer informe de l'UCO presentat al jutge del cas Koldo, al qual ha tingut accés EFE, revelen la relació pròxima de l'assessor d'Ábalos amb Torres, actual ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, i amb Armengol, presidenta del Congrés dels Diputats. "D'acord, estimada, et mantenc informada", d'aquesta manera s'acomiadava Koldo d'Armengol quan li va proposar que contractàs les empreses de De Aldama per a les proves de detecció de la covid en els aeroports de les Balears.

Cargando
No hay anuncios

De l'expresident de les Canàries, l'UCO n'aporta una conversa en la qual Koldo García li deia a De Aldama que Ángel Víctor Torres li havia indicat que tenia interès en les PCR; De Aldama li va replicar: "És molt important, ens en deu una de grossíssima".

Koldo també va contactar amb la mateixa fi, la contractació de les empreses de De Aldama per a la realització de proves PCR, amb l'expresidenta de La Rioja, Concepción Andreu i amb l'expresident de la Real Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, pendent de judici per la besada a Jenni Hermoso i també investigat per presumpta corrupció durant el seu càrrec. En un àudio que Rubiales envia a l'exassessor d'Ábalos, aquest s'acomiada amb "una abraçada gran, Koldo" i li dona el contacte dels responsables mèdics a la federació per estudiar l'assumpte.

Cargando
No hay anuncios

De tot l'investigat, l'UCO aprecia que l'actuació de Koldo "va obrir les portes d'un nou negoci a De Aldama i els seus socis" després d'haver obtingut rèdit del de les màscares. Segons l'UCO, a més d'amb les màscares, "De Aldama i els seus socis (Tàpia, Serrano i César) es van lucrar amb la realització de tests per a la detecció de la covid, i per això van aprofitar la finestra d'oportunitat que proporcionava la relació privilegiada de De Aldama amb les altes instàncies del Ministeri de Transports".

Per això, van utilitzar l'empresa Ferntinvest Consulting, i "comptant amb el seu soci Eurofins Megalab, van fer tests a la ciutadania en general i van mantenir relacions contractuals amb empreses públiques i privades". A l'UCO li resulta "significatiu" que Koldo García digués en un dels àudios de WhatsApp intervinguts que el ministre tenia coneixement de la proposta que se li va fer a Ángel Víctor Torres, "ja que no deixa dubtes que per influir en altres funcionaris, s'aprofitaria de la seva relació amb Ábalos".

Cargando
No hay anuncios

Koldo va continuar insistint a Torres en dies posteriors, i el 25 d'agost el soci de De Aldama Ignacio Tapia, en nom de Koldo, va remetre informació sobre el projecte de control de la covid en passatgers.