Cas Mascaretes
Política03/06/2024

Cas Mascaretes: Koldo García planta per segona vegada el Parlament

Cal recordar que el passat 24 de maig tampoc no s'hi va presentar, com s'havia indicat

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaL'assessor d'aleshores el ministre de Transports José Luis Ábalos, Koldo García, ha plantat per segona vegada el Parlament i no s'ha presentat aquest dilluns a la seva compareixença com estava previst a les 10 h, a la comissió que investiga la compra de mascaretes a l'empresa Soluciones de Gestión y Apoyo a Empresas. Cal recordar que el passat 24 de maig tampoc no s'hi va presentar, com s'havia indicat.

Cargando
No hay anuncios

Davant aquesta circumstància, i en previsió que el CEO de Globalia, Javier Hidalgo, tampoc no assistís a la seva compareixença prevista per a les 10.30 h, el PP i Vox han anunciat que renunciaran la compareixença d'aquestes dues persones. Aquest dilluns serà la darrera jornada de compareixences, on també estan citats el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, i el director general de l'Ib-Salut, Javier Ureña, entre altres. També han de comparèixer Israel Pilar Ortiz, qui podria ser, segons l'Audiència Nacional, una "peça clau" de la trama Koldo; i la cap de contractació de l'Ib-Salut, Laura Monserrat Calbó. Una vegada finalitzades les compareixences, els grups presentaran les conclusions, que seran debatudes en una nova sessió de la comissió i que també hauran de passar pel ple.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, el portaveu del PSIB a la comissió, Iago Negueruela ha acusat PP i Vox de renunciar a la compareixença de Koldo García perquè les conclusions es puguin aprovar i publicar abans de les eleccions europees de diumenge i per por a que sortís a la llum qui del Govern actual es va deixar de caducar l'expedient. "No han tingut interès", ha lamentat el socialista, que ha instat als diputats de PP i Vox, en aquest mateix moment, a telefonar Kolgo García, ja que tenen el telèfon. Negueruela ha considerat la renuncia a García com "denigrant" per la comissió, els diputats i els compareixents. "Que el principal compareixent no vengui es denigrar aquesta comissió per aixecar-se i anar-se'n i finalitzat de la pitjor manera possible".

El portaveu de MÉS per Mallorca a la comissió, Lluís Apesteguia, ha lamentat que no s'hagi intentat contactar amb Koldo García per tots els mitjans possibles. Per al soberanista "no hi ha motius per córrer i desconvocar aquesta compareixença que justifica l'existència de la comissió".

Cargando
No hay anuncios

Finalitzen les compareixences

Aquest dilluns, última jornada de compareixences, també estan citats el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, i el director general de l'IbSalut, Javier Ureña. També han de comparèixer Israel Pilar, president de l'empresa Sortis, que suposadament hauria pagat 10.000 euros a Koldo García, i que podria ser una "peça" de la trama; així com la cap de contractació de l'IbSalut, Laura Monserrat Calbó.

Cargando
No hay anuncios

Una vegada finalitzades les compareixences, els grups podran presentar les seves conclusions fins a les 14.00 hores d'aquest dimecres, moment en el qual la Mesa de la Comissió, després d'admetre-les, convocarà la sessió, previsiblement, per al divendres, en la qual es debatran i votaran. Les conclusions seran de nou debatudes i votades en un ple, que no té data encara, per a la seva aprovació definitiva.