Palma
Política11/06/2024

L'Ajuntament de Palma bonificarà les plusvàlues al 95% en les successions a partir del 2025

Així ho ha anunciat el batle de Palma, Jaime Martínez, durant la seva intervenció en el Debat de la Ciutat

i
ARA Balears

PalmaEl batle de Palma, Jaume Martínez, ha anunciat que l'Ajuntament de Ciutat bonificarà les plusvàlues al 95% en les successions entre pares i fills, padrins i cònjuges a partir de l'any 2025. A més, també ha detallat que s'aplicarà una baixada progressiva del tipus de gravamen de la plusvàlua que passarà del 25% al 18%.

Així ho ha explicat aquest dimarts durant la seva intervenció en el Debat de la Ciutat on ha fet una repassada a la seva legislatura i ha tret pit de les mesures aplicades en matèria de neteja, habitatge, turisme o seguretat, entre d'altres, i ha criticat amb duresa la feina feta per l'esquerra durant els darrers vuit anys. En el seu discurs s'ha compromès, també, a aplicar una rebaixa d'impostos, que ha concretat en aquesta baixada de la plusvàlua i també en l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) cultural i social i el de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) social i cultural.

Cargando
No hay anuncios

Martínez ha concretat que l'Ajuntament de Palma impulsarà un IBI cultural per a immobles que acullin activitats culturals com a museus, teatres i biblioteques; i un IBI social per a edificis amb activitats socials com a residències, associacions de la tercera edat, fundacions, ONG i entitats d'inclusió de col·lectius vulnerables, "amb bonificacions de fins al 95%".

D'altra banda, pel que fa a la problemàtica de l'habitatge que es viu a Ciutat, Martínez ha informat que des del Consistori per a les famílies nombroses subvencionaran el 90% la càrrega imposada a l'habitatge habitual valorat amb menys de 200.000 euros i el 50% en el cas dels habitatges d'un valor superior. D'altra banda, també està prevista una rebaixa de l'ICIO social i cultural del 25%.

Cargando
No hay anuncios

Amb tot, Martínez ha assegurat que continuaran fent feina en aquestes línies per "tornar Palma al lloc on mereix". "Vam heretar una Palma que liderava un rànquing vergonyós amb molts d'aspectes vitals per a l'exercici de la vida diària dels ciutadans", ha sentenciat.