Política 30/07/2024

L'Ajuntament de Santa Margalida cobra enguany per assistir a les festes de la Beata

El grup socialista ha expressat el seu rebuig cap a la mesura i ha exigit una rectificació "immediata" de la decisió de cobrar per les festes

2 min
Cartell en protesta per la decisió de l'Ajuntament de fer pagar per les festes.

PalmaPrivatitzar la festa grossa de Santa Margalida. Aquesta pareix que és la pretensió que hi ha darrere que s'hagin posat a la venda entrades per assistir a les festes de la Beata. Qui vulgui assistir dijous i divendres, 29 i 30 d'agost, respectivament, no podrà acudir de manera lliure en aquestes festes estiuenques, sinó que haurà de pagar (o ja ha pagat) l'entrada. La mesura que privatitza les festes, preveu, a més, fer pagar "un preu especial" als residents. La manera en què anuncia aquesta compra d'entrades o el dia en què els lots sortiran a la venda és molt semblant al model que seguiria un festival de música. De fet, en un compte d'Instagram sota el nom Beat Live Fest, és on s'ha començat a promocionar "l'esdeveniment".

Una de les publicacions d'Instagram del compte Beatlivefest.

El perfil només disposa d'una publicació, un vídeo que detalla tot el que inclourà 'el festival de la Beata', i al mateix perfil es pot accedir a un enllaç que redirigeix a la pàgina on es poden adquirir les entrades, el primer lot de les quals va sortir a la venda aquest dilluns i ja s'ha esgotat. El preu era de vuit euros. Que es cobri entrada per a l'accés de part de les festes xoca amb el fet que en els pressuposts d'enguany els doblers dedicats a festes es tripliquessin, arribant als 400.000 euros, mentre que per a polítiques d'igualtat només se'n destinin 2.500 euros.

Davant aquesta situació, el grup socialista del municipi ha emès un comunicat en què ha expressat el seu rebuig cap a la mesura i ha exigit una rectificació "immediata" de la decisió de cobrar per les festes. "Consideram que aquesta decisió és totalment desencertada i una falta de respecte cap al poble", manifesten, i afegeixen que el dijous i el divendres són els dies que ve menys gent de fora, fet que permet a la gent del poble tenir més espai i "sentir aquests dies més seus", especialment pel que fa al dijous, remarquen. En aquesta línia, apunten que "el preu que s'ha de pagar és irrellevant: el problema és la decisió en si mateix i el que representa".

"L’Ajuntament està dient a la gent del poble que, a partir d’ara, si volen gaudir de les festes de dijous i divendres de la Beata, han de pagar, ja que no s’ofereix cap alternativa", critiquen, i apunten que aquesta situació "no només afecta enguany, sinó que estableix un perillós precedent per al futur".

La formació ha denunciat que la decisió mostra "una manca total de consideració per les necessitats i els desitjos dels veïns de Santa Margalida" i assenyalen que, si en el marc de les festes es volgués fer un concert a part i que fos de pagament, com es fa en altres localitats, no hi hauria cap problema. "Però imposar un pagament en dos dels tres dies principals de les festes és inacceptable", censuren.

Finalment, el grup ha fet una crida al fet que el poble de Santa Margalida es mereix unes festes originals, participatives i on tothom s'ho pugui passar bé i no un festival que impliqui que "o pagues o no tens festes".

Aquest diari s'ha intentat posar en contacte amb diferents representants de l'Ajuntament sense obtenir resposta.

stats