Tribunals
Política26/09/2024

L'Audiència cita l'exconseller Carlos Delgado i la resta d'acusats del cas Calanova

La Fiscalia demana per a Delgado una condemna d'inhabilitació, un any i nou mesos de presó i el pagament d'una multa d'1,1 milions d'euros

ARA Balears

PalmaLa Secció Primera de l'Audiència Provincial ha dut a terme aquest dijous la vista prèvia del judici pel conegut com a cas Calanova, contra l'exconseller de Turisme Carlos Delgado i altres cinc acusats d'afavorir la societat Port Olímpic Calanova, a Palma, en el concurs de privatització del port esportiu d'aquest indret. Segons ha recollit Europa Press, la Fiscalia demana per a l'exconseller una condemna d'inhabilitació i un any i nou mesos de presó, per presumptes delictes de prevaricació i tràfic d'influències. També reclama el pagament d'una multa d'1,1 milions d'euros.

El cas investiga presumptes irregularitats en l'adjudicació del port esportiu de Calanova a l'empresa Port Olímpic. La Fiscalia acusa l'exconseller d'haver manipulat el concurs per beneficiar el seu soci. Aquesta adjudicació va tenir lloc el setembre del 2013, quan Carlos Delgado (PP) era conseller de Turisme i president de Ports de les Balears (Ports IB) en el Govern de José Ramón Bauzá.

Cargando
No hay anuncios

Un empresari va presentar una querella contra l'exconseller i altres empreses concursants varen denunciar irregularitats, com ara que la mesa havia admès un nou estudi de la guanyadora quan ja no era possible presentar més documentació. A més, varen mantenir que la baixada de preus feta per Port Olímpic era "temerària", però Ports IB va rebutjar aquests recursos.

Les altres cinc persones investigades són l'exsecretari general de la Conselleria, un advocat, el soci de despatx de l'exconseller i dos empresaris. El Ministeri Públic considera que Delgado va adoptar decisions i va dictar resolucions directament encaminades a afavorir l'adjudicació del concurs a Port Olímpic Calanova, de la qual era soci i administrador el seu amic, també acusat. D'acord amb l'escrit de l'acusació, l'adjudicació va generar un desproporcionat benefici econòmic tant a l'amic de l'exconseller com al seu soci de despatx. La societat que va acabar sent beneficiada estava participada pels altres dos acusats, que el fiscal considera que també es varen enriquir gràcies a la influència de Delgado.

Cargando
No hay anuncios

El representant del Ministeri Públic acusa l'exconseller de servir-se tant de la seva ascendència jeràrquica com de la relació i amistat amb el secretari general de la Conselleria i secretari del Consell d'Administració de Ports IB perquè l'adjudicació resultàs a favor de Port Olímpic.

La Fiscalia considera, a més, que Delgado va maniobrar per sostreure al Consell d'Administració de Ports IB el control del procediment i eliminar la intervenció necessària del director gerent, encarregat de proposar l'aprovació dels plecs dels nomenaments dels components de la mesa de contractació.