Cas Begoña Gómez

L'empresari del cas Begoña Gómez es va reunir dos cops amb Pedro Sánchez a la Moncloa

El PSOE assegura que "no hi ha res" mentre el PP aprofita per atacar el president del govern espanyol: "És una indignitat"

MadridL'empresari Juan Carlos Barrabés, beneficiari de les contractacions públiques que s'investiguen en el cas Begoña Gómez, ha explicat davant del jutge que es va reunir dos cops amb Pedro Sánchez al Palau de la Moncloa. Els contactes s'emmarquen en una sèrie de trobades que va mantenir amb la parella del president del govern espanyol a la seva residència oficial. Amb Gómez s'hi va reunir uns "quatre o cinc" cops dels quals en dos també va estar present Sánchez. "No hi ha res de res", ha respost el PSOE que, per boca de la seva portaveu, Esther Peña, ha reiterat un cop més que la investigació de Juan Carlos Peinado, titular del jutjat 41 de Madrid, no té cap fonament.

En una roda de premsa a Ferraz, Peña ha esgrimit que l'origen de la investigació són "denúncies falses" d'organitzacions d'extrema dreta i ha argumentat que la Guàrdia Civil conclou en dos informes que no hi ha indicis de delicte en les adjudicacions a Barrabés. La portaveu socialista ha lamentat que, tot i això, Peinado s'hagi entestat a investigar Gómez per tràfic d'influències i corrupció en els negocis i li ha demanat "l'arxivament el més aviat possible" de la causa. Per contra, el PP ha aprofitat per atacar el president del govern espanyol i afegir més llenya al foc. "És lamentable i una indignitat que els espanyols no mereixen", ha criticat el portaveu popular, Borja Sémper, en roda de premsa a Génova.

Cargando
No hay anuncios

Sémper ha carregat contra la "utilització de la presidència del govern per fer negocis particulars" i ha demanat una compareixença urgent del líder socialista perquè doni explicacions sobre aquest afer. "Pedro Sánchez va utilitzar la trobada per convèncer l'empresari Barrabés que invertís en Begoña Gómez? Va oferir a canvi o va suggerir l'oferiment de contractes públics al soci de la seva dona?", ha plantejat. Peña, en canvi, ha defensat que el fet que un president del govern espanyol mantingui contactes amb empresaris s'emmarca en la normalitat i ha atribuït aquestes sospites a un intent de relegar Gómez a l'àmbit domèstic. Segons Barrabés, les reunions s'haurien celebrat per discutir afers "d'innovació". L'empresari no ha estat capaç de precisar les dates.

És el que han explicat les acusacions populars –Vox, Manos Limpias, Hazte Oír i Iustitia Europa– personades en la investigació que duu a terme Peinado a la sortida de la declaració de Barrabés com a testimoni –feta finalment per videoconferència per motius de salut– aquest dilluns al matí. Segons explica EFE, els lletrats de les acusacions valoraran la possibilitat de demanar que Barrabés passi a ser investigat davant dels "indicis" en la seva contra. Barrabés era organitzador del màster que dirigia Gómez a la Universitat Complutense de Madrid. Alhora és l'empresari a qui es van adjudicar contractes públics de Red.es amb cartes de recomanació de Gómez per a la seva candidatura.

Cargando
No hay anuncios

La policia descarta el delicte

L'Audiència de Madrid va avalar que s'investigués si va hi va haver algun tipus de contraprestació a canvi d'aquest suport. Ara bé, la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ja va apuntar en un primer informe que no veia cap indici de delicte. La setmana passada va transcendir un segon informe de l'UCO que conclou que les contractacions a Barrabés es van desenvolupar dins de la "normalitat". La fiscalia va esgrimir aquest informe per demanar a Peinado per quin motiu investiga Gómez, ja que els agents de la Benemèrita "no aprecien irregularitats".

Cargando
No hay anuncios

Peinado s'aferra igualment a la causa que fa un mes la Fiscalia Europea va assumir parcialment. Justament, la part que es va quedar era l'única que l'Audiència de Madrid veia amb fonament i és la d'aquestes subvencions a la UTE vinculada a Barrabés. L'òrgan comunitari la va reclamar per la possibilitat que estiguessin relacionades amb fons europeus, però lluny de renunciar a continuar investigant aquests contractes, el jutge va justificar mantenir oberta la causa al·legant que no tots eren finançats amb fons europeus.

Divendres serà el torn de Gómez de declarar davant del jutge després que s'ajornés una primera citació per un error processal. La defensa de la dona de Sánchez ha assegurat que res del que ha transcendit aquest dilluns perjudica la seva clienta, que ben segur serà preguntada d'aquí uns quants dies per aquestes reunions a la Moncloa.