Consell de Govern
Política28/07/2023

L'Executiu nomena set nous alts càrrecs

Josep Aloy serà al capdavant de la Direcció General de Turisme i Bárbara Barceló, de la de Fons Europeus

ARA Balears

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el nomenament de set nous alts càrrecs. Josep Aloy serà al capdavant de la Direcció General de Turisme; Bárbara Barceló, de la de Fons Europeus, i José Francisco Reynés, de la d'Habitatge i Arquitectura. Francesca Ramis serà la nova directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, i Jaume Porsell, nou director general de Coordinació i Transparència.

El nou director general de Turisme, Josep Aloy Pons, és tècnic en Direcció i Administració d'Empreses. Va ser funcionari del Ministeri d'Educació des del 1979 fins al 1994 i després ha ocupat diversos càrrecs en el Govern, com a director general d'Ordenació (1995-1999), director general d'Educació (1996-1997) i director general d'Ordenació i Planificació Turística (2003-2007). A més ha estat batle de Sencelles des del 2003 fins al 2007. El 2011 va ser nomenat responsable de Gestió Facultativa de l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB).

Cargando
No hay anuncios

Per part seva, a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, la Direcció General de Fons Europeus estarà comandada per Bárbara Barceló Ordinas, que cessa com a gerent de l'Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears (IB3). Barceló és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i té també una àmplia experiència en el Govern (en el qual ha estat funcionària del cos superior A1 de Serveis Generals i ha ocupat càrrecs directius com a tresorera general o gerent d'IB3) i en grans corporacions de la indústria turística com Grup Barceló, Iberostar i Orizonia.

D'altra banda, a la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques s'ha nomenat directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament Francesca Ramis Pons, i director general de Coordinació i Transparència, Jaume Porsell Alemany.

Cargando
No hay anuncios

Ramis és funcionària de carrera de la CAIB i directora de les oficines d'Inca i del Port d'Alcúdia del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), el qual va dirigir des del 2011 fins al 2015. És regidora a l'Ajuntament de Lloseta. Pel que fa a Porsell, és un empresari del sector turístic, va ser batle i regidor d'Andratx diverses legislatures i director general d'Arquitectura i Habitatge (2012-2015).

A la Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat, s'ha nomenat el director general d'Habitatge i Arquitectura, José Francisco Reynés Sancho (Palma, 1977). Reynés és arquitecte i funcionari de la comunitat autònoma des del 2003. En la seva darrera etapa ha ocupat el càrrec de cap de servei de Projectes Estratègics de l'Oficina d'Inversions Estratègiques de les Illes Balears (OIE). Anteriorment, també va treballar com a arquitecte a l'Institut d'Estratègia Turística de les Illes Balears (Inestur) i a l'Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB). Ha tingut diverses responsabilitats a les direccions generals d'Ordenació del Territori i de Coordinació del Govern.

Cargando
No hay anuncios

A la Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua s'ha nomenat el director general de Ports i Transport Marítim, Antonio Mercant Morato; i el director general de Recursos Hídrics, Juan Bartolomé Calafat Busquets.