Migració
Política 12/07/2024

Le Senne no té instrucció de plegar: "Està absolutament fora del guió"

Abascal diu que els presidents autonòmics no tenen instruccions de deixar els seus càrrecs

2 min
Gabriel Le Senne, aquest divendres al Parlament.

PalmaLa decisió del líder de Vox, Santiago Abascal, de rompre els pactes amb el PP pareix que, de moment, no afectarà el president del Parlament balear, Gabriel Le Senne. Segon ha dit Abascal en declaracions als mitjans de comunicació, els presidents autonòmics no tenen instruccions de deixar els càrrecs: "Això està absolutament fora del guió". La seva argumentació és que "una institució parlamentària no té res a veure amb el Govern i, segons creu, "en alguns llocs no és ni tan sols factible". Així, Abascal ha descartat que sigui "cap incoherència" i que no se senten obligats a prendre aquesta decisió i, per això, no s'ha donat aquesta instrucció. Tot i això, trencat el pacte amb el Govern Prohens, si Le Senne es manté o no al lloc, no depèn exclusivament de la formació ultradretana.

Aquest dijous, Abascal va dinamitar el regular transcurs de la vida política estatal després del seu anunci de trencar els pactes autonòmics amb el PP motivat per la política d'acollida de menors immigrants. "El comitè executiu nacional acorda retirar el suport parlamentari als governs d'Extremadura, de les Balears, Aragó, la Comunitat Valenciana, Castella i Lleó i Múrcia", va dir. L'Executiu de Prohens es va assabentar de la decisió en el mateix moment de l'anunci. No hi havia hagut cap reunió prèvia ni se'ls n'havia advertit. Ara, la posició de Le Senne, que ja estava qüestionada tant de manera interna com des de l'oposició, queda enlaire. Le Senne és el líder de la Cambra en compliment de l'acord de Vox amb el PP, i per tant una vegada trencat, està exposat a perdre el suport dels populars.

De moment, el trencament del pacte amb el Govern no afecta els acords amb l'Ajuntament de Palma, on Vox dona suport externament, ni el Consell de Mallorca, institució on sí que governa en coalició.

Per part seva, ja aquest dijous, la presidenta i diputada de Vox a les Balears, Patricia de las Heras, va treure pit de la decisió del seu partit, que ha considerat que ha triat "l'honor", després de l'anunci del líder estatal.

stats