Parlament
Política 27/06/2024

Le Senne ignora la petició reiterada d'una reunió urgent de la Mesa del Parlament

Garrido i Costa han tornat a registrar la sol·licitud perquè es tramiti la iniciativa sobre la remoció del president de la Cambra

ARA Balears
2 min
El president del Parlament, Gabriel Le Senne

PalmaEl president del Parlament, Gabriel Le Senne (Vox), no ha respost a les peticions reiterades de reunió urgent de la Mesa de la Cambra plantejades per l'oposició perquè es convoqui un ple extraordinari en què debatre'n la destitució. Les diputades del PSOE Mercedes Garrido i Pilar Costa, vicepresidenta i secretària segones de la Mesa del Parlament, han tornat a registrar aquest dijous la sol·licitud de reunió urgent perquè es tramiti la iniciativa conjunta de tota l'oposició sobre la remoció de Le Senne.

Cal recordar que les dues diputades varen ser expulsades per Le Senne del ple el 18 de juny en un incident en el qual el president del Parlament va rompre una fotografia de tres víctimes de la repressió franquista (entre les quals, Aurora Picornell). Aquest episodi és el que ha motivat la petició comuna de l'oposició per destituir Le Senne.

Tot i això, segons ha recollit EFE, la presidència del Parlament ha eludit pronunciar-se sobre la demanda de convocatòria urgent de la Mesa, una decisió que és prerrogativa del president. Garrido ha assenyalat la seva intenció de reiterar diàriament la petició a través del registre del Parlament, com fa des de la setmana passada, fins que Le Senne convoqui la reunió urgent que se sol·licita.

Aquesta reunió tindria com a únic punt de l'ordre del dia la qualificació de l'escrit en el qual tots els partits de l'oposició (el PSOE, MÉS per Mallorca, Més per Menorca i Unides Podem), insten a debatre la remoció. A més, Garrido i Costa varen registrar aquest dimecres un escrit dirigit a Le Senne, a la Mesa del Parlament i a la Junta de portaveus en el qual exigien "una resolució expressa que reconegui que els fets ocorreguts en sessió plenària no es fonamenten en cap base legal".

Així mateix, dimarts, l'oposició va sol·licitar la reunió de la diputació permanent de l'òrgan legislatiu perquè convoqui el ple extraordinari per debatre la substitució del president. El màxim responsable de la Cambra no ha respost a aquestes sol·licituds i el grup majoritari, el PP, demana rebaixar la tensió d'ençà que es va produir l'incident del 18 de juny.

stats