Palau de l'Almudaina
Política24/07/2024

Le Senne parla amb Felip VI de la foto esquinçada d'Aurora Picornell: "Ha entès perfectament el que va passar"

El president del Parlament assegura que "tothom sap" que la ruptura del cartell va ser un "accident"

PalmaEl president del Parlament, Gabriel Le Senne, s'ha reunit aquest dimecres en audiència amb el rei Felip VI, que ha fet una ronda de trobades amb les autoritats a les Illes. En sortir de la trobada al palau de l'Almudaina, Le Senne ha assegurat que han "parlat" de la polèmica que es va produir després que trencàs una fotografia de les Roges del Molinar (entre elles, Aurora Picornell) en plena sessió plenària. "Ha entès perfectament el que va passar", ha assegurat: "La ruptura d'aquesta foto va ser accidental".

El líder de la Cambra ha assegurat que l'entrevista ha estat "molt relaxada": "És un honor tenir-lo aquí". Tot i admetre que "no està bé revelar els detalls" de la trobada, ha insistit que "tothom sap" el que va passar, tot i que els fets s'hagin "tret de context". "En el fons tothom sap que la ruptura d'aquell cartell va ser accidental, tothom ho sap", ha remarcat. En el mateix sentit, ha insistit que ha compartit amb el monarca la "preocupació per la polarització de la política", i que han parlat de "tota l'actualitat estatal i internacional", a més "d'immigració".

Cargando
No hay anuncios

El president del Parlament va arrencar i esqueixar la fotografia de l'ordinador de la secretària de la mesa, Mercedes Garrido (PSIB), durant el debat parlamentari per iniciar la tramitació de la derogació de la Llei de memòria. Le Senne va assegurar després que, si va actuar així, és perquè Garrido el va "provocar" en negar-se a retirar el cartell. "Tot intent per menystenir la neutralitat de les nostres institucions és un atac contra la democràcia i l'estat de dret", va argumentar. Les famílies de les Roges del Molinar i l'associació Memòria de Mallorca han denunciat els fets al jutjat.