Ruptura PP-Vox
Política16/07/2024

Le Senne diu que la seva dimissió "no se sosté": "Em van nomenar per l'acord d'investidura i a Prohens, també"

El president del Parlament repeteix l'argument de la portaveu de Vox a les Balears, Manuela Cañadas, i es referma en la decisió de continuar en el càrrec

ARA Balears

PalmaEl president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha assenyalat que l'argument que ha de dimitir després de trencar l'acord d'investidura amb el PP "no se sosté". "Em van nomenar per l'acord d'investidura i a Prohens, també", ha apuntat. Així s'ha expressat el president de la Cambra aquest dimarts en declaracions als mitjans després de la presa de possessió de Juan Torres com a nou delegat de Defensa, en ser preguntat per l'afirmació de la portaveu de Vox a les Balears, Manuela Cañadas, qui va dir aquest dilluns que "per coherència" si Le Senne deixàs el seu càrrec, també hauria de fer-ho la presidenta del Govern, Marga Prohens.

Cargando
No hay anuncios

Com recull Europa Press, el president ha assegurat que entén la decisió presa des de la direcció nacional de Vox de trencar els acords en les comunitats autònomes i ha destacat que es tracta d'un "moviment estratègic". "És clar que estic amb la direcció nacional del meu partit, no podria ser d'una altra manera", ha afegit. Aquest dimecres, la Junta de portaveus debatrà al Parlament la moció de remoció que l'oposició va presentar per apartar Le Senne del càrrec, per haver esqueixat una fotografia de les Roges del Molinar durant el ple. D'entrada, la iniciativa no tenia el suport del PP, que va defensar el president tot i censurar-ne l'actitud. No obstant això, ara hi ha l'interrogant sobre aquest fet, després que Prohens hagi exigit la dimissió de Le Senne. Sigui com sigui, depèn del president convocar la Diputació Permanent, que és l'òrgan que pot ordenar que es faci un ple extraordinari per votar la remoció de manera definitiva, per la qual cosa aquest debat es pot dilatar. Preguntat sobre la qüestió, Le Senne ha indicat que no espera "molta novetat" al respecte.

Cargando
No hay anuncios

"Un càrrec és una càrrega"

"Quan deia que el càrrec és una càrrega, volia dir que fa un any que hi som, i per un motiu o un altre m'he vist qüestionat amb força freqüència", ha assenyalat Le Senne, que ha remarcat que si el ple decideix apartar-lo, "no hi haurà cap problema": "Mentre no ho facin continuaré complint el meu deure".

Cargando
No hay anuncios

El líder de Vox , Santiago Abascal, ha assegurat aquest dilluns que està "molt orgullós" d'haver decretat la ruptura de tots els pactes autonòmics que mantenia amb el PP. En una entrevista a El Toro TV recollida per EFE, ha defensat que els populars i Vox són partits molt diferents. "No ens cal marcar distància amb el PP", ha insistit, i ha acusat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, de ser el responsable del trencament dels pactes, insistint que inicialment va intentar impedir que es formassin. Els pactes els vàrem assolir malgrat que Feijóo va intentar impedir-los, i ho va fer pressionant els seus propis líders territorials, i durant tot aquest temps s'ha dedicat a torpedejar-los", ha remarcat.

El Consell de Mallorca diu que el "pacte funciona"

En paral·lel, des del Consell de Mallorca, el PP manté que el pacte amb Vox és sòlid. Així ho ha assegurat Guillermo Sánchez, el conseller insular de Benestar Social i president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) –l'òrgan que gestiona l'arribada de menors migrants–, que ha insistit que el pacte de govern amb Vox "funciona i continuarà". Sánchez ha remarcat que acollir els menors migrants que arriben a Mallorca és una obligació legal, i no una decisió política. "Una cosa és el repartiment de menors de les Canàries [a la resta d'autonomies] i l'altra, els menors que arriben a l'illa", ha afegit, en referència al motiu que Vox va adduir per donar per trencats tots els governs autonòmics amb el PP. En el mateix sentit, el conseller insular ha anunciat que el Consell ha demanat al govern d'Espanya recursos econòmics i que s'ampliïn els espais per atendre els menors no acompanyats que arriben a l'illa, assegurant que es troben en una situació "límit". Aquest 2024, a l'illa hi han arribat 146 menors migrants.