Ruptura PP-Vox
Política Act. fa 0 min

Le Senne diu que la seva dimissió "no se sosté": "Em van nomenar per l'acord d'investidura i a Prohens, també"

El president del Parlament repeteix l'argument de la portaveu de Vox a les Balears, Manuela Cañadas, i es referma en la decisió de continuar en el càrrec

ARA Balears
2 min
El president del Parlament, Gabriel Le Senne, até els mitjans de comunicació

PalmaEl president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha assenyalat que l'argument que ha de dimitir després de trencar l'acord d'investidura amb el PP "no se sosté". "Em van nomenar per l'acord d'investidura i a Prohens, també", ha apuntat. Així s'ha expressat el president de la Cambra aquest dimarts en declaracions als mitjans després de la presa de possessió de Juan Torres com a nou delegat de Defensa, en ser preguntat per l'afirmació de la portaveu de Vox a les Balears, Manuela Cañadas, qui va dir aquest dilluns que "per coherència" si Le Senne deixàs el seu càrrec, també hauria de fer-ho la presidenta del Govern, Marga Prohens.

Com recull Europa Press, el president ha assegurat que entén la decisió presa des de la direcció nacional de Vox de trencar els acords en les comunitats autònomes i ha destacat que es tracta d'un "moviment estratègic". "És clar que estic amb la direcció nacional del meu partit, no podria ser d'una altra manera", ha afegit. Aquest dimecres, la Junta de Portaveus debatrà al Parlament la moció de remoció que l'oposició va presentar per apartar Le Senne del càrrec, per haver esqueixat una fotografia de Les Roges del Molinar durant el ple. D'entrada, la iniciativa no comptava amb el suport del PP, que va defensar el president tot i censurar la seva actitud. No obstant, ara hi ha l'interrogant sobre aquest fet, després que Prohens hagi exigit la dimissió de Le Senne. Sigui com sigui, depèn del president convocar la Diputació Permanent, que és l'òrgan que pot ordenar que es faci un ple extraordinari per votar la remoció de manera definitiva, per la qual cosa aquest debat es pot dilatar. Preguntat sobre la qüestió, Le Senne ha indicat que no espera "molta novetat" al respecte.

"Un càrrec és una càrrega"

"Quan deia que el càrrec és una càrrega, volia dir que duc un any i per un motiu o altre m'he vist qüestionat amb força freqüència", ha assenyalat Le Senne, que ha remarcat que si el ple decideix apartar-lo "no hi haurà cap problema": "Mentre no ho facin seguirà complint el meu deure".

stats