Auditoria
Política29/02/2024

Llucmajor aprova fer una auditoria externa per la gestió de Bonet

La inspecció es va engegar arran de la denúncia contra l'exconsellera per un presumpte desfalc de 2,7 milions d'euros

ARA Balears

PalmaL'Ajuntament de Llucmajor ha aprovat per unanimitat encarregar una auditoria externa a les àrees i factures que va gestionar Pilar Bonet al Consistori entre 2019 i el 2023. Segons ha recollit Europa Press, l'auditoria s'ha promogut després que hagi transcendit una denúncia contra l'exconsellera insular per un presumpte desfalc de 2,7 milions d'euros en la seva feina en el sector privat.

Cargando
No hay anuncios

"Els veïns de Llucmajor mereixen que hi hagi transparència amb els comptes municipals i les gestions que va fer l'exconsellera en la seva etapa com a regidora en aquest Ajuntament", ha expressat el portaveu de Llibertat Llucmajor, Alexandro Gaffar, que ha afegit que la seva tasca "és vetllar perquè, efectivament, es faci una auditoria externa en condicions".

Per la seva banda, el portaveu del PSOE a l'Ajuntament, Jaume Oliver, ha assegurat que el 2023 "una de cada tres factures" es varen pagar de manera irregular" a l'Ajuntament. "Més de 7,5 milions d'euros en més de 3.000 factures s'han pagat sense contracte o amb contracte verbal. Totes elles amb omissió de comissió interventora, és a dir, sense un control", ha assenyalat.

Cargando
No hay anuncios

Així mateix, el portaveu adjunt del PSIB al Consell de Mallorca, Javier de Juan, ha reclamat al president de la institució, Llorenç Galmés, que també aprovi una auditoria externa a aquesta, i l'ha acusat d'"obscurantisme".