Parlament
Política30/08/2024

Els malabarismes del Govern amb Le Senne: vol que dimiteixi, no destituir-lo

El PP encara no ha decidit sobre el cessament del president del Parlament

PalmaA menys d'una setmana del ple extraordinari que decidirà sobre la destitució del president del Parlament, Gabriel Le Senne (Vox), el Govern i el Partit Popular continuen fent jocs de malabars que no deixen clar el posicionament dels populars. Però sí que deixen entreveure que potser hi ha un acord de mínims amb Vox i que és molt probable que Le Senne continuï al seu lloc amb l'objectiu que l'Executiu pugui tirar endavant les seves mesures. Tot això malgrat que la presidenta Marga Prohens va deixar ben clar el juliol, quan l'extrema dreta va rompre el pacte de governabilitat amb el PP, que Le Senne havia d'abandonar el càrrec.

"Si en un moment donat Prohens va dir que, d'acord amb la ruptura unilateral del pacte amb Vox estatal, això havia d'implicar la dimissió immediata del president del Parlament, això no ha canviat. Continuam creient que la ruptura unilateral implicava això", ha assenyalat aquest divendres el portaveu i vicepresident de l'Executiu, Antoni Costa, després de la reunió del Consell de govern. "Enteníem i entenem que la Presidència del Parlament hauria d'haver pres una decisió, però aquesta decisió no s'ha pres i la remoció està damunt la taula", ha continuat, a més d'assegurar que el PP "mai no ha dit que s'hagi de cessar Le Senne". A més, Costa ha assenyalat que la decisió del PP no es coneixerà fins al ple de dimarts.

Cargando
No hay anuncios

El portaveu de l'Executiu també ha recordat que a hores d'ara no hi ha cap obligació de complir les mesures acordades amb l'extrema dreta per investir Prohens com a presidenta i que la intenció és dur a terme el programa amb el qual el PP es va presentar a les eleccions autonòmiques. D'altra banda, Costa ha assenyalat que l'Executiu, que governa en minoria, negociarà mesura a mesura per tirar endavant les seves iniciatives en el Parlament.