Cas Koldo
Política14/05/2024

Marí Bosó carrega contra el Govern d'Armengol: "Hem assistit a un intent més de continuar tapant la veritat"

El diputat del PP al Congrés ha lamentat que l'expresidenta de l'Executiu reconegui que va parlar amb Koldo, però que no recordi "de què varen parlar"

ARA Balears

PalmaEl diputat del PP al Congrés José Vicente Marí Bosó ha carregat contra el Govern d'Armengol i aquest dilluns ha assenyalat que s'ha assistit "a un intent més de continuar tapant la veritat del deute dels quatre milions d'euros en la compra de mascaretes a la trama corrupta". Així s'ha expressat el popular, segons ha recollit Europa Press, després de les compareixences de l'exdirector general de l'IB-Salut Manuel Palomino, el portaveu de l'anterior Govern Iago Negueruela i la presidenta del Congrés i expresidenta del Govern, Francina Armengol, en el marc de la comissió que investiga els contractes d'emergència per la compra de material sanitari en pandèmia.

Cargando
No hay anuncios

Marí Bosó també ha insistit que Palomino sí que ha reconegut que va contactar amb Koldo García i ha lamentat que Armengol digui que va parlar amb ell, però que no recordi "de què varen parlar". "Se'ns continua amagant qui del Ministeri de Foment va posar en contacte el senyor Koldo amb el senyor Palomino i el Servei de Salut. A partir d'aquí, el que s'ha demostrat és que tot el procediment del Govern va ser tendir a protegir la trama", ha criticat.

En aquesta línia ha recordat que el 28 d'abril, el Govern d'Armengol "ja sabia que les mascaretes eren fake i que, així i tot, dia 5 de maig les va pagar". A més, ha indicat que dia 8 de maig varen dir al Consell de Govern que eren mascaretes FFP2 "i, no obstant això, ja sabien el 28 d'abril que no complien les especificacions". El diputat també ha assenyalat que dia 8 d'abril l'Executiu va obtenir el certificat que les mascaretes eren fake i ho va amagar a la Direcció de Fons Europeus, a la Intervenció General de la Comunitat i, fins i tot, a l'UCO quan es va personar a l'IB-Salut.

Cargando
No hay anuncios

"Ha quedat clar que el contracte no va ser vàlid, perquè varen contractar d'emergència unes mascaretes que no necessitaven emergència; perquè ells mateixos diuen que eren per a ús civil, no per a ús sanitari", ha criticat. Així, Marí Bosó ha defensat que Armengol ha de continuar donant explicacions perquè "ha tornat a ocultar qui del Ministeri de Foment va parlar amb ella".