Eleccions europees
Política 02/06/2024

María Jesús Montero demana a Inca el vot per aturar "l’onada de la ultradreta" i "continuar conquerint drets des d’Europa”

La secretària general del PSIB, Francina Armengol, ha criticat "la pantomima del pacte social" de Prohens

ARA Balears
3 min
Catalina Cladera, Virgilio Moreno,  María Jesús Montero, Francina Armengol i Alícia Homs.

PalmaLa vicesecretària general del PSOE i vicepresidenta primera del govern d'Espanya, María Jesús Montero, ha demanat aquest diumenge a Inca el vot per la seva formació a les eleccions europees del 9 de juny "per aturar l'onada de la ultradreta i continuar conquerint drets des d'Europa". En un acte a la plaça del Blanquer amb més de 500 persones, Montero ha defensat que "no hi ha ultradreta bona o dolenta, com diu Feijóo", n'hi ha una que "com sempre vol que uns estiguin a dalt i uns altres a baix" perquè "res no canviï" i la societat continuï anant "al dictat dels interessos minoritaris".

L'acte ha inclòs també la presència de la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol; la candidata del PSIB-PSOE al Parlament Europeu, Alícia Homs; la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Catalina Cladera, i el secretari general dels Socialistes d'Inca i batle de la ciutat, Virgilio Moreno.

A més, ha recordat la importància de les eleccions europees del 9-J, perquè la ciutadania s'hi juga "la capacitat que arribin fons europeus" que permetin sortir abans d'una situació econòmica complicada "provocada per la pandèmia i per la guerra d'Ucraïna", referint-se als 140.000 milions d'euros aconseguits pel president Pedro Sánchez. En aquest sentit, la dirigent socialista ha denunciat que "ara Feijóo no s'aclareix si els fons europeus són gràcies a ell o si no li semblen bé que arribin perquè Europa s'endeuta".

Montero ha criticat que "l'únic projecte que té el PP és desbancar de les institucions els governs de progrés amb l'aliança amb la ultradreta", i en relació amb les Illes Balears, ha alertat que li "fan vergonya les propostes que es fan des de les comunitats autònomes negant la memòria històrica, negant la violència masclista i negant que el canvi climàtic sigui una urgència que hem d'atendre".

"Ens han dolgut les propostes del PP en matèria de memòria democràtica, perquè no podem ser un poble que no té memòria amb els que van ser assassinats per defensar la democràcia i perquè intenten igualar els que van ser víctimes amb els botxins", ha censurat. Per això, Montero ha lamentat que el PP i Vox "juguin a derogar tot allò que crèiem aconseguit per sempre, es digui memòria, educació o sanitat pública o pensions".

Armengol: "Volem continuar construint una Europa més feminista, més verda, més justa i més igualitària"

Per part seva, la secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha assegurat que el Partit Socialista "surt a guanyar les eleccions per aturar l'extrema dreta", però també perquè volen "continuar construint una Europa més feminista, més ecologista, més verda, més justa i més igualitària, com sempre defensam els socialistes". "A les Illes, sabem el que signifiquen els pactes de dreta extrema i d'extrema dreta", ha dit la socialista, i ha afegit: "Són el mateix i avui estam pitjor que fa un any".

La secretària general ha lamentat que l'actual Govern del PP "s'ha oblidat de polítiques fonamentals com la d'habitatge de protecció oficial; a les Balears ni entreguen els habitatges que nosaltres els vam deixar fets". Ara bé, Armengol ha advertit que tot allò que ells van començar "a treballar intensament" i per la qual cosa la dreta els deia "turismofòbics", ara, ha dit, "l'actual presidenta fa una pantomima de pacte social dient que s'han d'aturar places i ha descobert que s'han de posar límits".

Homs: "La papereta que val per aturar la ultradreta i el feixisme és la del Partit Socialista"

La candidata al Parlament Europeu, Alícia Homs, ha demanat una mobilització massiva a tots els progressistes perquè "la papereta que val per aturar la ultradreta i el feixisme és la del Partit Socialista, sense por". Homs també ha apuntat que "el vot al Partit Socialista val doble per aturar l'extrema dreta i per aplicar el model socialdemòcrata a Europa perquè és el que funciona, posant les persones al centre i donant les ajudes perquè ningú quedi enrere".

stats