Parlament
Política 03/09/2024

Memòria de Mallorca sobre la no destitució de Le Senne: "És com si continuàs humiliant les víctimes"

MÉS per Mallorca critica que amb la votació d'aquest dimarts el PP "s'ha rigut de tothom"

ARA Balears
2 min
Gabriel Le Senne durant el ple en què s'ha debatut la seva destitució com a president del Parlament.

PalmaPrimeres reaccions a la votació en què s'ha decidit que Gabriel Le Senne (Vox) continuï presidint el Parlament. "En aquests moments, és com si continuàs ofenent les víctimes perquè continua ocupant el càrrec i digués 'Jo he fet això perquè som qui som i ho puc tornar a fer si vull'", critica l'Associació Memòria de Mallorca. El col·lectiu ha recordat que Le Senne continuarà ocupant "un càrrec molt important" quan ha humiliat unes víctimes que varen sofrir greus violacions contra els drets humans.

L'associació ha condemnat reiteradament els fets que varen tenir lloc el juny al Parlament en el marc de la presa en consideració de la derogació de la Llei de memòria democràtica, quan va qualificar l'actitud del president de la Cambra d'"intolerable".

En declaracions als mitjans, la plataforma s'ha negat a reconèixer que Le Senne se senti penedit pel que va passar. "No se'n penedeix, de cap manera. Hauria d'haver dimitit tot d'una i el PP li hauria d'haver dit que dimitís no només que demanàs perdó", han censurat, i han recordat que quan es va disculpar ho va fer dies després dels fets.

MÉS per Mallorca, sobre la votació: "S'han rigut de tothom"

El diputat de MÉS per Mallorca i coordinació general de la formació, Lluis Apesteguia, ha assenyalat que la votació d'aquest dimarts "perseguirà la presidenta del Govern, Marga Prohens, la resta de la seva vida política". "S'han rigut de tothom, de qualsevol persona que apreciï mínimament la dignitat de les institucions i la dignitat col·lectiva com a país. I aquesta burla no se'ns escapa que ha estat únicament per defensar els interessos dels quatre amics als quals volen beneficiar amb l'amnistia urbanística", ha criticat Apesteguia.

En aquesta línia, ha apuntat que aquest dimarts el PP "només ha salvat l'amnistia urbanística per damunt de la dignitat de les institucions, de la memòria democràtica i per damunt del dolor de les víctimes". "Ha de tenir molt poca dignitat, i no només política, per actuar d'aquesta manera", ha censurat, i ha afegit que lamenten que el PP "no sigui capaç d'avantposar la convivència política, la democràcia, l'autogovern, el respecte, la llengua i la convivència democràtica als seus interessos econòmics".

stats