Consell de Mallorca
Política12/05/2024

MÉS critica la "manca de compromís" del Consell de Mallorca amb el producte local

El portaveu de la formació ha criticat que s'hagi reduït l'ajuda destinada a societats agràries un 57%

ARA Balears

PalmaMÉS per Mallorca ha criticat la "falta de compromís" del Consell amb el producte local i la reducció de les ajudes destinades al sector. En nota de premsa, la formació ha denunciat el "desmantellament" de les polítiques d'impuls i promoció del producte local posades en marxa la legislatura passada.

El portaveu de MÉS a la institució insular, Jaume Alzamora, ha alertat que el govern insular, liderat per Llorenç Galmés amb el suport de Vox, ha reduït totes les partides destinades a estimular i incentivar la compra i consum de productes i serveis de proximitat. El darrer exemple, segons ha apuntat, és la convocatòria d'ajudes destinada a microempreses i societats agràries, anunciades aquest cap de setmana, i que s'han reduït un 57% respecte de l'any passat.

Cargando
No hay anuncios

Segons Alzamora, el departament de Promoció Econòmica del Consell de Mallorca (gestionat per Vox) ha separat aquestes ajudes de les destinades a ajuntaments i cooperatives. En conjunt, ha lamentat, les tres convocatòries també disposen d'un crèdit inferior al consignat en anys anteriors. Així, també ha retret que el pacte PP-Vox ha "desmantellat" les polítiques públiques de suport a la transformació econòmica que es redueix, segons ha precisat, més de sis milions.

Aquesta reducció, ha ressaltat Alzamora, "impedirà tirar endavant les campanyes de suport al producte local. De fet, a punt de complir un any al capdavant del Consell, Galmés no ha fet campanya publicitària per promocionar el producte de Mallorca". Segons Alzamora, "el compromís de Galmés amb el producte local és nul".

Cargando
No hay anuncios

Un any de "greuges" en el sector

A les "retallades" en les ajudes i la "falta de suport institucional" al producte de Mallorca, cal sumar-hi, segons ha recordat el líder insular de MÉS, el vot en contra aquesta mateixa setmana a una moció impulsada pel sindicat Unió de Pagesos i defensada per la formació sobiranista amb la intenció de promoure la compra de producte local per part de les administracions públiques. El pacte PP-Vox en va impedir l'aprovació. "Un greuge més que demostra que Galmés governa en contra de la ciutadania i l'interès general", ha subratllat Alzamora.

Cargando
No hay anuncios

El llistat de "menyspreus" per part del Consell i la seva "falta d'implicació" en el foment del producte de proximitat també afecta l'oli amb denominació d'origen, segons MÉS per Mallorca. I és que, fa uns mesos, ha recordat Alzamora, el pacte PP-Vox també va impedir una proposta de la formació ecologista per incloure clàusules que obligassin l'ús d'oli de Mallorca per part de les concessionàries de serveis de la institució que disposin de serveis de menjador, com per exemple residències, centres de menors, refugis i altres.