Parlament
Política10/08/2024

MÉS i el PSIB demanen avançar el ple extraordinari per debatre el cessament de Le Senne

El president del Parlament ha estat citat a declarar per un delicte d'odi per esquinçar la foto d'Aurora Picornell el pròxim 27 de setembre

ARA Balears

PalmaMÉS per Mallorca i el PSIB han demanat avançar el ple extraordinari per debatre el cessament del president del Parlament, Gabriel Le Senne (Vox), després que hagi estat citat a declarar, com a investigat, pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Palma per un presumpte delicte d'odi per haver esqueixat una fotografia d'Aurora Picornell i de les germanes Antònia i Maria Pascual.

Cargando
No hay anuncios

Arran de la notícia de la citació de Le Senne el pròxim 27 de setembre, MÉS ha demanat a la Mesa del Parlament que es reuneixi de manera urgent per avançar al 14 d'agost la destitució de l'encara president de la Cambra.

El portaveu parlamentari i coordinador general del partit, Lluís Apesteguia, ha reclamat al PP que els seus dos representants a la Mesa abandonin "una absurda i indecent estratègia de dilació d'un debat que fa mesos que s'hauria d'haver fet" i que ara mateix està previst per al pròxim 3 de setembre.

Cargando
No hay anuncios

Així, MÉS per Mallorca ha proposat que el debat tingui lloc el 14 d'agost. "És una situació extraordinària davant la qual no val cap mena d'excusa i repetim el mateix que repetim des del 18 de juny: per la dignitat de les institucions i de la nostra democràcia, Gabriel Le Senne no ha de continuar ni un dia més al capdavant del Parlament", ha afegit Apesteguia.

En aquest sentit, els ecosobiranistes han exigit al PP que aclareixi la seva posició. "Ens correspon a tots els diputats tornar la dignitat a la seu de la sobirania popular de les Balears, però especialment al PP, que va decidir entregar la presidència a Vox", manifesta, i afegeix que "han de ser valents" i que "han de reconèixer el seu error per rectificar-lo" perquè, si no, "es fan corresponsables de l'actuació agressiva i antidemocràtica de Le Senne".

Cargando
No hay anuncios

Per part seva, el PSIB ha exigit la dimissió de Le Senne i, en cas que no ho faci, ha demanat al PP que "faci passes" per accelerar el ple de remoció, de manera que ha sol·licitat la convocatòria aquest dilluns, 12 d'agost, d'un ple per debatre'n el cessament. "No pot durar un dia més al càrrec", ha assenyalat el portaveu del grup socialista al Parlament, Iago Negueruela.