Política26/02/2020

MÉS demana un model turístic vinculat al decreixement

Ha celebrat la petició del Govern de suspendre l'arribada de creuers, però demana "decisions fermes i valentes"

Ara Balears

PalmaMÉS per Mallorca ha celebrat la sol·licitud del Govern balear a l'Autoritat Portuària perquè suspengui l'autorització d'amarrament de creuers a Palma a partir del 2022, però ha demanat a l'APB que "comenci a prendre decisions fermes i valentes". A més, el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha reclamat "un model turístic vinculat al decreixement i la qualitat".

Noguera ha assegurat que MÉS per Mallorca s'ha caracteritzat per defensar una "posició valenta i pionera contra el turisme de masses a les Illes Balears" i ha recordat algunes de les mesures que es posaren en marxa durant la seva batlia, com el "canvi legislatiu de lloguer turístic o la restricció perquè no hi hagi nous establiments turístics a Palma". El coordinador ecosobiranista ha exigit noves mesures per "tancar el cercle del sostre turístic de les Illes Balears" i ha recordat que "els creuers són sinònim de massificació, contaminació i rebuig social".

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, el portaveu adjunt al Parlament, Josep Ferrà, ha assegurat que "el turisme de creuers és incompatible amb la línia de protecció de la mar" i ha recordat que "totes aquestes línies de feina" que s'han duit a terme des del Govern per lluitar contra el canvi climàtic "són incompatibles amb el model turístic actual".