Turisme
Política07/07/2024

MÉS denuncia que el Consell permeti a un hotel il·legal d'Alcúdia "operar tot i no tenir llicència"

El portaveu de la formació, Jaume Alzamora, critica que la institució "continua gestionant al servei dels hotelers i els turistes i no dels residents"

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaMÉS per Mallorca ha acusat el Consell de permetre a un hotel il·legal d'Alcúdia "operar tot i no tenir llicència", fet que "només s'entén des de la perspectiva de continuar gestionant al servei dels hotelers i els turistes i no dels residents", ha assenyalat la formació.

El portaveu de MÉS a la institució insular, Jaume Alzamora, ha criticat "la connivència de la institució insular amb l'oferta il·legal" i ha denunciat que "el Departament de Turisme manté obert des de fa dos mesos un hotel sense llicència".

Cargando
No hay anuncios

Segons ha denunciat Alzamora, tot i existir un decret que ordena la paralització i clausura de l'activitat del Botel Alcudiamar, l'establiment turístic continua operant amb normalitat, i ha apuntat que tant la pàgina web de l'hotel com altres plataformes permetien aquest divendres fer-hi reserves. La formació assegura que l'activitat és frenètica i que alguns dies l'ocupació és del 100%.

Cargando
No hay anuncios

Davant aquesta situació, Alzamora ha denunciat la "permissivitat" del Consell amb l'oferta il·legal i l'incompliment de les seves pròpies resolucions. "És inaudit que després de dictar una ordre de tancament no se n'hagi fet un seguiment i aquest establiment continuï funcionant dos mesos després".

En aquest sentit, el portaveu ecosobiranista ha criticat també la "submissió" del president del Consell, Llorenç Galmés, al sector hoteler i ha censurat que tota l'acció del govern insular "estigui supeditada a servir i ajudar la indústria turística".

Cargando
No hay anuncios

"La deixadesa de funcions deixa entreveure que el canvi de discurs del PP quant al decreixement només és postureig i una resposta davant la creixent contestació ciutadana". De fet, ha recordat que, en aquest cas, el Consell ha actuat com ho va fer en el cas de l'agroturisme il·legal de l'exdirector general de Coordinació i Transparència del Govern Jaume Porsell i com en el cas del camp de polo de Campos.

En aquest cas concret, Alzamora ha remarcat que la situació és "extremadament greu", ja que una sentència judicial ha confirmat que el Botel Alcudimar no disposa de llicència i obliga el Consell a adoptar les mesures pertinents per clausurar el local.

Cargando
No hay anuncios

El portaveu afirma que, tot i que la institució n'ha dictat el tancament, "no ha fet res per fer efectiva la mesura" i ha indicat que l'hotel encara figurava aquest dissabte en el registre d'empreses i activitats d'establiments turístics, d'on hauria d'haver estat donat de baixa. "El compromís del PP en la lluita contra la massificació i l'oferta il·legal és nul", ha conclòs.