Consell de Mallorca
Política 08/06/2024

MÉS denuncia la "retallada dràstica" de les ajudes del Consell de Mallorca a pimes, autònoms i cooperatives

Alzamora critica que s'hagin retallat "més de sis milions d'euros" al departament de Promoció Econòmica

ARA Balears
2 min
Façana del Consell de Mallorca

PalmaEl portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha denunciat la “retallada dràstica de més de sis milions d’euros" que el Consell de Mallorca ha aplicat "en només un any" al departament de Promoció Econòmica.

Alzamora ha considerat la mesura “contraproduent i inaudit”, ja que ha assenyalat que estam en un moment de "col·lapse turístic" i Mallorca "té la necessitat d’impulsar un canvi de model productiu". En aquest sentit, el portaveu també ha carregat contra la "falta de suport" del Consell a sectors clau de l'economia insular. “La deixadesa absoluta de Galmés per ajudar pimes, autònoms i cooperatives és una decisió errònia i suposa un cop a la nostra economia”, ha sentenciat.

Segons Alzamora, “la situació és molt preocupant, perquè veim que política econòmica no és una prioritat per al pacte PP-Vox”. En aquest sentit, el portaveu sobiranista ha alertat que el govern liderat per Llorenç Galmés amb el suport de l'extrema dreta "han reduït totes les partides destinades a estimular i incentivar la compra i consum de productes i serveis de proximitat".  Aquesta reducció, ha ressaltat Alzamora, "impedirà continuar endavant amb les campanyes de suport al producte local. De fet, a punt de fer un any al capdavant del Consell, Galmés no ha fet campanya publicitària per promocionar el producte de Mallorca". Segons Alzamora, "el compromís de Galmés i els seus socis ultra amb el producte local és nul".

"Volen reduir l'artesania a una qüestió del folklore"

El portaveu de MÉS també ha criticat la paràlisi del departament d'Artesania a la institució insular i ha denunciat que un any després el pacte PP-Vox "no hagi pagat les ajudes de 2023 ni tampoc hagi posat en marxa la convocatòria d’ajudes de 2024". Alzamora ha recordat que el nou govern ha adscrit la direcció insular d'Artesania al departament de Cultura, mentre que la legislatura passada aquesta direcció formava part del departament de Promoció Econòmica. "Volen reduir l'artesania a una qüestió del folklore sense tenir en compte que és un sector productiu que genera ocupació i riquesa", ha conclòs Alzamora.

stats