MÉS reuneix l'Executiva i el Consell Polític per avaluar l'acord amb el PSIB sobre el decret del català a la sanitat
El nou esborrany de decret mantindria el requisit però donaria dos anys de marge per acreditar el nivell requerit
PalmaS'acosta l'acord sobre el decret del català a la sanitat. Ho anunciaven els tres partits del Pacte en diferents rodes de premsa aquest dilluns al matí i sembla que serà així. En les darreres hores, PSIB i MÉS han intensificat les seves reunions, tal com ha avançat el 'Diario de Mallorca'. A més, els ecosobiranistes han convocat per a l'horabaixa d'aquest dilluns els seus dos òrgans més importants entre assemblees, l'Executiva i el Consell Polític.
En l'esborrany que hi ha damunt la taula, es mantindria el requisit del català per accedir a una plaça de la sanitat, però es podria acreditar el coneixement fins a dos anys després d'accedir, no abans de participar en les oposicions. Això sí, aquelles persones que aprovassin no tendrien plaça fixa ni accés a la carrera professionals fins que no acreditassin el coneixement de català requerit.
En les reunions de l'Executiva i el Consell Polític, les negociadores de MÉS retran comptes de l'estat de les converses amb el PSIB i es decidirà si l'esborrany que han acordat és suficient per als dos òrgans del partit ecosobiranista. Segons fonts del partit, les encarregades de negociar amb els socialistes per part de MÉS són la directora general de Política Lingüística, Marta Fluxà, i les conselleres Fina Santiago i Bel Busquets.
Tal com expliquen diferents membres de l'executiva de MÉS, el nou acord sobre la convocatòria d'oposicions a la sanitat pública "havia anat empitjorant" durant tota la setmana passada, de manera que l'acord semblava cada vegada més difícil. La pressió de MÉS al Consell de govern de divendres passat, després que se sabés la intenció del PSIB de retirar el decret, va reencaminar les converses i ara ja tenen un nou esborrany de decret.
L'últim esborrany de decret es presentà a la Mesa Sectorial de Sanitat i es va aprovar amb els vots en contra dels sindicats Simebal, SATSE, CSIF i CCOO i l’abstenció d’UGT i USAE.