Partits
Política 10/09/2024

MÉS per Mallorca acusa Galmés d'estar darrere les intencions del PP de permetre aparcaments en sòl protegit

El portaveu Jaume Alzamora assegura que l'esmena al Decret llei de simplificació administrativa "passa per damunt dels planejaments urbanístics municipals i de les competències insulars

ARA Balears
2 min
Un dels aparcaments, a Can Cera, en sòl rústic.

PalmaEl portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha acusat el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, de "promoure, impulsar i avalar" l'esmena del PP al Decret llei de simplificació administrativa que permetrà fer aparcaments turístics en sòl protegit. El tema, publicat en exclusiva per l'ARA Balears, ha tingut repercussions polítiques i per al portaveu ecosobiranista l'esmena dels conservadors "continua el camí iniciat per Llorenç Galmés de buidar de competències la institució a favor del govern de Marga Prohens".

En aquest sentit, Alzamora ha assegurat que l'esmena registrada al Parlament per autoritzar aquests aparcaments "no només passa per damunt dels planejaments urbanístics municipals sinó per damunt de les competències insulars". Així, ha acusat Galmés de "desmantellar tota l'arquitectura normativa del Consell i renunciar a la gestió de qüestions vitals pel futur de Mallorca". Segons Alzamora, "el silenci de Galmés davant aquesta qüestió és molt significatiu" i suposa tota una declaració d'intencions. "Ja hem vist com ha renunciat a sol·licitar el traspàs de competències en matèria de transport terrestre, i ara això. La seva voluntat és fer petit el Consell relegant-lo a gestionar temes menors", ha afegit.

En cas de tirar endavant, la mesura suposarà que s'habilitin aparcaments arreu de Mallorca sense tenir en compte el tipus de sòl, també en espais protegits. La norma està planejada "de manera inusual" amb caràcter retroactiu. "És la demostració de l'urbanisme a la carta del PP que permetrà entre d'altres evitar sancions i clausurar l'aparcament il·legal de Cala sa Nau, a Felanitx", ha afegit Alzamora.

L'explotació d'aquest aparcament "és especialment greu, ja que està ubicat en una Àrea Natural d'Especial Interès i, per tant, disposa d'una protecció especial". De fet, la parcel·la on es troba el pàrquing no només està qualificada d'ANEI, sinó que en l'àmbit territorial està protegit per xarxa natura 2.000, LIC i ZEPA. Una situació semblant al d'un aparcament a Santanyí. "Curiosament en ambdós municipis governa el PP", ha conclòs Alzamora.

stats