Partits

MÉS per Mallorca demana la compareixença de la directora de l'Oficina Balear de la Infància per la presència de menors als toros

La formació ha recordat que les recomanacions internacionals recullen la prohibició de la participació d'infants i adolescents a les corregudes de bous

El torer Sebastián Castella a la plaça de toros de Palma.
ARA Balears
14/09/2024
2 min

PalmaMÉS per Mallorca i Més per Menorca han sol·licitat la compareixença urgent de la directora de l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència (OBIA) per conèixer la seva opinió sobre l'assistència de menors als toros que defensa l'actual Govern de Marga Prohens. En una nota de premsa, la formació ha recordat que l'Observatori té l'obligació d'impulsar les recomanacions internacionals en matèria de protecció de menors, i que, aquestes, com l'informe de 5 de març del 2018 del Comitè dels Drets del Nin de la Convenció homònima de l'ONU, recullen la prohibició de la participació d'infants i adolescents a les corregudes de bous.

En aquest sentit, han defensat que les administracions públiques "han de protegir els drets de la infància i l'adolescència perquè visquin en un entorn lliure de violències" i que, per això, "és imprescindible mantenir aquesta protecció i que els i les menors de 18 anys no puguin presenciar les corregudes". "Els "espectacles taurins" són espectacles públics on el maltractament i el sacrifici d'animals vius hi són presents. Però també on es pot ferir greument persones, fins i tot provocant-los la mort", ha remarcat la diputada de MÉS per Mallorca, Marta Carrió.

Per la seva banda, la diputada de Més per Menorca, Joana Gomila, que al febrer ja va demanar a l'OBIA emetre un informe, sense èxit, sobre l'impacte que pot suposar per als menors assistir a les corregudes de bous, ha reclamat la compareixença de la directora de l'òrgan perquè expliqui la seva postura davant aquesta decisió.

"Els senyors de PP i de Vox ens volen fer tornar un segle enrere, a l'època del blanc i negre. Per sort, però, la societat ha girat full de les seves obsessions, i la prova és que cada vegada menys persones assisteixen a les corregudes de toros", ha assenyalat Gomila, qui ha criticat que el PP "mentre amb una mà signa el pacte per a la infància, amb l'altra fa efectiu el seu acord amb l'extrema dreta". "Prefereixen estar al costat de les obsessions de VOX que dels drets dels infants", ha conclòs.

stats