Política16/11/2021

Més per Menorca arriba a un acord amb els partits del Pacte per modificar la Llei de carreteres

Els carrils bici seran considerats elements complementaris de les vies

ARA Balears

PalmaMés per Menorca ha retirat de l'ordre del dia del ple del Parlament d'aquest dimarts una proposició de llei per modificar la Llei de carreteres del 1990, després d'arribar a un acord amb els partits del Pacte –PSIB, Podem i MÉS per Mallorca. Amb la seva iniciativa, el partit menorquí hi volia incorporar canvis en matèria d'impacte paisatgístic, mobilitat sostenible i transició energètica. Una de les mesures de la proposta és que els carrils bici siguin considerats elements complementaris de les carreteres. Gràcies a l'acord, les mesures d'aquesta proposició de llei passaran al projecte de llei sobre fons europeus que està tramitant el Parlament en forma d'esmenes. Segons ha destacat la formació en un comunicat, això permetrà que entri en vigor abans que acabi el 2021, un termini que no hauria estat possible si la proposició hagués seguit el curs habitual d'aquestes iniciatives.

Un altre punt de la proposta de Més per Menorca és que es creï un marc legal per a la coexistència dels carrils bici amb el pas soterrat de cables elèctrics. Segons el partit menorquí, aquesta mesura aconseguirà un doble objectiu: per una banda, "les empreses distribuïdores d'energia podran finançar la construcció dels carrils bici, amb l'expropiació dels terrenys adjacents a les carreteres", i per una altra, es reduirà "l'impacte paisatgístic de l'estesa aèria de cables" que es fa en l'actualitat.

Cargando
No hay anuncios

"Es tracta d'una proposta que sorgia de les dificultats a Menorca, però que beneficiarà totes les illes", ha manifestat el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, als passadissos del Parlament, a més de mostrar-se satisfet perquè s'hagi trobat "una formulació vàlida" per a tot l'Arxipèlag.