Política16/06/2022

Més per Menorca demana limitar les arribades en vaixell per Sant Joan

Denuncien que a l'hivern els residents no disposen de prou connexions per anar i tornar a Mallorca

Iván Martín
i Iván Martín

MAÓMés per Menorca ha presentat al·legacions al projecte de decret de transport marítim del Govern que actualment es troba en exposició pública. Els menorquinistes consideren que és necessari que aquest decret faci referència a l'impacte que pot tenir el transport marítim en matèria de seguretat en determinades dates i llocs assenyalats. L'exemple més evident d'aquesta problemàtica són les festes de Sant Joan de Ciutadella, que tenen una afluència massiva de visitants, que arriben principalment per la via marítima.

El diputat Josep Castells s'ha mostrat partidari d'establir uns límits: "S'han de posar límits a l'afluència de visitants per Sant Joan". I afegeix: "Aquesta no és l'única via d'entrada a l'illa, però sí la principal d'arribada dels visitants que venen per les festes". En aquest sentit, Més per Menorca analitza la figura de les obligacions específiques singulars prevista a la llei del transport marítim de les Balears, a la qual el projecte de decret en exposició pública no hi fa referència.

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, Castells ha denunciat que mentre els mesos d'estiu hi ha portes obertes per a tothom, a l'hivern els residents no disposen de prou connexions per anar i tornar a Mallorca: "Fixar un límit d'arribades no vol dir renunciar que s'estableixi un mínim de freqüències per a la resta de l'any". Més per Menorca considera del tot insuficient la proposta de decret que ha formulat el Govern, que hauria de determinar la condició d'almenys una freqüència diària que permeti a un ciutadà anar de Menorca a Mallorca i tornar a l'illa d'origen el mateix dia: "Aquesta seria la manera de donar resposta a les necessitats dels residents a Menorca, ja que són els qui pateixen la doble i triple insularitat, i necessiten desplaçar-se ordinàriament mitjançant aquestes línies per accedir a serveis que només es troben a Mallorca".

Finalment, Més per Menorca considera que caldria que el decret agilitzàs el mecanisme a l'establiment d'una Obligació de Servei Públic (OSP) quan les navilieres incompleixen les condicions que es consideren mínimes per garantir el servei necessari.