Partits
Política06/09/2023

MÉS rebutja participar en el "simulacre" de Diada organitzat pel Consell de Mallorca

El portaveu de la formació, Jaume Alzamora, ha lamentat la manera de procedir del pacte PP-Vox, organitzant una "commemoració sense haver fet efectius els canvis legals preceptius" i actuant "de manera sectària"

ARA Balears

PalmaEl portaveu de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora, ha confirmat aquest dimecres que els quatre consellers de la formació han declinat participar en el "simulacre" de Diada que el Consell de Mallorca ha organitzat el proper 12 de setembre. Segons ha explicat la formació en una nota de premsa, Alzamora ha remarcat que el president de la institució insular, Llorenç Galmés, ha hagut de recórrer a "subterfugis" per fer la celebració, la qual cosa ja contravé els acords adoptats per la mateixa institució, que havia declarat oficialment la festa dia 31 de desembre. En aquest sentit, Alzamora ha lamentat la manera de procedir del pacte PP-Vox, organitzant una "commemoració sense haver fet efectius els canvis legals preceptius" i actuant "de manera sectària". Així, el portaveu ha assenyalat que, "una vegada més, el PP utilitza les institucions per actuar de manera capriciosa i unilateral".

Alzamora també ha remarcat que la celebració oficial de la Diada de Mallorca va ser impulsada per la formació sota la presidència de Miquel Ensenyat. "Va ser un procés avalat pels historiadors i la mateixa societat civil", ha recordat, i ha afegit que la participació ciutadana i d'entitats va ser aclaparadora a favor del 31 de desembre. "Historiadors: 90%; ajuntaments: 79%; entitats amb especial vinculació amb el tema: 84%, i ciutadania, 80%", ha detallat.

Cargando
No hay anuncios

Finalment, Alzamora ha insistit que històricament "el 31 de desembre és la data més rellevant de la història de Mallorca, com a data fundacional de la comunitat humana que, amb els canvis inherents al transcurs de vuit segles, avui dia encara s'entén com a poble mallorquí. Ningú posa en dubte aquest fet", ha destacat. Així, ha apuntat que els vitralls de la sala de plens de l'actual Consell de Mallorca rememoren aquesta gesta, "just a la institució que presideix el senyor Galmés, que sembla empegueir-se de la història de Mallorca, almanco de l'anterior a Maria Antònia Munar", ha conclòs el portaveu. Així mateix, la formació ha registrat una pregunta per demanar més informació sobre aquesta decisió.