Part forana
Política03/05/2024

Els militants de Més-Esquerra diuen ‘no’ a pactar amb el PSOE a Manacor

Fonts properes al partit que dirigeix Miquel Oliver afirmen que l’acord “està en aquests moments més lluny que mai a conseqüència de l’actitud socialista”

Sebastià Vanrell

Les negociacions reactivades fa unes setmanes per assolir un pacte de govern a Manacor entre Més-Esquerra i el PSOE han entrat novament en via morta. L'assemblea de militants que es va fer divendres passat a la seu del partit ecosobiranista a la capital de Llevant va acordar que, tot i que l’equip de govern municipal (en minoria de set regidors de Més-Esquerra i dos d’AIPC) pot continuar parlant amb els socialistes, els acords no podran supeditar-se tan sols al repartiment de càrrecs, sinó que hauran de basar-se en enteniments programàtics comuns.

Fonts properes al partit que dirigeix Miquel Oliver afirmen que l’acord “està en aquests moments més lluny que mai a conseqüència de l’actitud socialista”, que fa uns dies va donar un ultimàtum a l’executiva local de Més-Esquerra a fi de resoldre, d’una vegada per totes, l’acord de governabilitat, i poder aconseguir que les esquerres tornin governar l’Ajuntament amb majoria de 13 regidors i deixar d’estar supeditats a acords puntuals amb l’oposició.

Cargando
No hay anuncios

Les negociacions socialistes, autoritzades per l’expresidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i duites a terme per l’exbatle de Marratxí Miquel Cabot com a mediador, s’havien duit en secret fins que determinats mitjans locals tragueren a la llum l’apropament de posicions entre ambdues parts i el repartiment d’àrees (que no incloïa la batlia) feta pública fa unes setmanes. Això i la decisió per assentiment de l’assemblea local de Més-Esquerra ha acabat de refredar unes reunions que ja perfilaven la reedició del pacte de la passada legislatura.

Fa només un mes i mig els socialistes van estar molt a prop d’aconseguir un acord similar al de la passada legislatura, començant per la líder del PSOE local, Núria Hinojosa, que tornaria a ser tinenta de batle i aconseguiria la potent regidoria d’Urbanisme. I seguint pels altres tres regidors socialistes, Artur Aguiló, Llorenç Mesquida i Maria Antònia Truyols.