Política 12/09/2024

El Ministeri de Defensa diu que els terrenys de Son Tous que el Consell reclama per allotjar menors migrants estan cedits al Govern

El 2013 es va signar una concessió que s'ha prorrogat fins a 2033

ARA Balears
1 min
Tendes de campanya col·locades a l'antic aquarterament de Son Tous.

PalmaEl Ministeri de Defensa ha indicat que els terrenys de Son Tous estan cedits al Govern i que, en conseqüència, la sol·licitud d'ús de l'espai ha de fer-se en aquest àmbit competencial, segons ha recollit Europa Press. Així ha respost a la petició formal que el Consell de Mallorca ha presentat aquest dimecres per a la cessió de l'espai de Son Tous per a l'atenció temporal i amb caràcter d'emergència dels menors migrants no acompanyats. De fet, Defensa ha recordat que el 2013 es va signar una concessió de domini públic d'aquest espai a les Balears, que posteriorment ha estat prorrogada fins al 2033. Tot i això, el Ministeri ha assegurat que, davant la crisi migratòria, està fent feina i facilitant propietats que permetin les acollides necessàries conforme a la legalitat.

La petició del Consell respon a la previsió d'arribades que maneja l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) per als darrers mesos de l'any. De setembre a desembre del 2023 es varen registrar 106 arribades de menors migrants, i la tendència enguany ha estat d'un fort increment interanual. El president de la institució, Llorenç Galmés, va expressar a la passada Conferència de presidents que la situació que es viu és límit. "No podem acollir més menors migrants no acompanyats com és la nostra responsabilitat per llei", va afirmar.

Així, la institució va considerar l'antic aquarterament de Son Tous l'espai més adequat per a la instal·lació d'un recurs temporal i d'emergència, com ara tendes de campanya, per tenir capacitat d'atendre els menors davant la previsió de l'augment d'arribades fins a finals d'any.

stats