Govern d'Espanya
Política 29/07/2024

Pedro Sánchez es reunirà amb Prohens després de la seva trobada amb el rei a Palma

El president espanyol es trobarà amb la cap de l'Executiu aquest dimarts a partir de les 20h

2 min
El president espanyol, Pedro Sánchez, en roda de premsa a la Moncloa

PalmaDesprés de setmanes d'estira-i-arronsa, finalment el president espanyol, Pedro Sánchez, ha acceptat mantenir una reunió formal amb la cap de l'Executiu, Marga Prohens, aquest dilluns en la seva visita a Palma. La trobada tindrà lloc tard, a partir de les vuit del vespre, després que Sánchez mantingui una trobada amb el rei Felip VI, en el marc de les trobades que el monarca està mantenint amb representants institucionals a les Illes.

Segons fonts del Govern, ha estat La Moncloa qui els ha contactat per trobar-se després que representants del Govern balear hagin insistit en les darreres setmanes en reunir-se. L'Executiu ha confirmat la reunió després d'haver protestat públicament perquè la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, hagi declinat la invitació de la consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer. L'Executiu ha assegurat que es va assabentar "per tercers" de la visita de la ministra, que aquest dilluns és a Palma, i que aquesta va rebutjar la sol·licitud d'una reunió formal de la consellera, Catalina Cirer. Uns fets que Saiz ha negat: "És rotundament fals que hi hagi hagut una negativa per part meva a tenir un diàleg".

En un comunicat, la conselleria "lamenta" que la ministra hagi "declinat la invitació". "La consellera va sol·licitar una reunió formal per abordar la resposta a la crisi migratòria a les Illes, un aspecte que es va tractar, però que no es va acabar de concretar en la Conferència Sectoral de la Immigració del passat 22 de juliol, i es requereix d'una actuació urgent arran de la consolidació de es Illes com a ruta migratòria", expressa en l'escrit. "La resposta va ser la negativa a mantenir una reunió, emplaçant la consellera només a participar d'una visita prevista per la ministra", insisteix en l'escrit, en què retreu a la ministra que, en canvi, hagi convocat una roda de premsa sobre el mateix tema "sense haver prèviament contactat ni analitzat la situació amb les institucions locals": "És un evident menyspreu a les institucions i als ciutadans de les Illes Balears". La ministra, per la seva banda, ha argumentat que "mai hi ha hagut tants fòrums" entre el govern espanyol i les comunitats, i ha insistit en què la consellera no l'ha acompanyada "per qüestions d'agenda".

stats