Deixa la política
Política10/06/2024

Miquel Ensenyat es dona de baixa de MÉS per Mallorca després de 30 anys de militància

L'expresident del Consell de Mallorca es troba en "una fase de canvi de cicle vital" i té "la necessitat de tancar aquelles etapes que ja han passat"

PalmaMiquel Ensenyat deixa MÉS per Mallorca. L'exlíder de la formació ecosobiranista ha anunciat en una publicació de les xarxes socials que deixa el partit perquè es troba en "una fase de canvi de cicle vital" i té "la necessitat de tancar aquelles etapes que ja han passat per començar-ne de noves lleuger d'equipatge".

La seva partida posa fi a "30 anys de militància, a dos anys de regidor, deu com a batle d'Esporles, quatre de president de Mallorca i quatre de diputat". Així ha resumit la seva trajectòria en la qual també va estar al capdavant del Consell de Mallorca i va ser cap de llistes en les autonòmiques de 2019.

Cargando
No hay anuncios

El ja expolític de 54 anys s'acomiada donant les gràcies a “totes les persones que durant tots aquests anys” li han demostrat “suport i afecte” al mateix temps que desitja “molta sort i encerts a l'equip actual en un moment en què és més necessari que mai saba jove i renovada”.

Moció de censura i deu anys com a batle

Nascut a Banbury (el Regne Unit), a dos anys es va traslladar amb la seva família a Sóller i, en complir els 24, a Esporles, on va començar a treballar com a tècnic de joventut de l'Ajuntament. Diplomat en Educació Social, en 2003 es presenta com a candidat del PSM-Entesa per Esporles, que va obtenir quatre regidors. Va guanyar el PP, però dos anys després va accedir a la batlia després d'una moció de censura amb els socialistes contra el popular Jaume Pou. En 2007, ja sí que va liderar la llista més votada i va revalidar el càrrec en 2011 per majoria absoluta. En aquests comicis va ser també triat conseller del Consell de Mallorca com a número 3 de la llista del PSM-Entesa.

Cargando
No hay anuncios

Després de llargues negociacions entre els partits d'esquerra, en la legislatura de 2015 a 2019 va ser president del Consell de Mallorca, a pesar que el seu partit havia estat la tercera força més votada.