Crisi PP-Vox
Política 14/07/2024

Negueruela insta el PP a fer fora Le Senne del Parlament i Vox del Consell de Mallorca

"El PP hauria de votar la nostra remoció per dignitat democràtica, però ara veiem que és un tema de poder, de veure qui manté més temps les cadires"

ARA Balears
1 min
Iago Negueruela.

PalmaEl portaveu parlamentari del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, ha instat aquest diumenge el PP a fer fora Gabriel Le Senne de la presidència del Parlament balear i els consellers de Vox del govern del Consell de Mallorca. "Si el PP vol ser creïble, el que ha de fer és dir a Vox que no estigui a cap institució", ha apuntat.

El també diputat ha remarcat que el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, té a la mà destituir els dos consellers de Vox de l'executiu insular "avui mateix" si, com sosté el PP, el partit dretà intenta sotmetre el PP a un xantatge. Alhora, ha afegit, el PP té l'oportunitat de destituir el president del Parlament, de qui la líder popular, Marga Prohens, ha demanat la dimissió, donant suport a la iniciativa de remoció plantejada per tots els grups de l'esquerra.

"El PP hauria de votar la nostra remoció per dignitat democràtica, però ara veiem que és un tema de poder, de veure qui manté més temps les cadires", ha subratllat. Segons la seva opinió, la ruptura del pacte per part de Vox deixa el Govern de Prohens "molt feble" i obligat a prendre decisions per aconseguir estabilitat.

stats