Política 02/05/2023

Negueruela respon a la Junta Electoral: "El Govern continuarà governant, el contrari seria irresponsable"

L'organisme ha interposat un recurs sostenint que el pla pilot per implementar la jornada laboral de quatre dies és un anunci, mentre que l'Executiu manté que és una convocatòria

ARA Balears
2 min
El portaveu del Govern, Iago Negueruela

PalmaEl portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assegurat aquest dimarts que "el Govern continuarà governant fins a la fi de la legislatura, perquè el contrari seria irresponsable". Ha respost així a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern, en referència al recurs que la Junta Electoral ha interposat per l'anunci fa dues setmanes d'un projecte pilot per a la jornada laboral de quatre dies, al qual poden acollir-se 30 empreses de les Balears, i que s'iniciarà el setembre.

En aquest sentit, Negueruela ha matisat que “només és un recurs, que ni tan sols s'inicia un procediment sancionador”. A més, ha recordat que no és un anunci, sinó una convocatòria que el Govern aprovarà abans que s'acabi la legislatura. "No l'aprovarem en funcions, encara que estigui previst que comenci al setembre, perquè el Govern no està en funcions ni ho estarà fins al 29 de maig". En aquest sentit, Negueruela ha explicat que l‟Executiu encara no ha rebut el recurs, moment en el qual recorrerà.

Així mateix, Negueruela ha criticat la insistència del PP respecte a aquest tema, tot indicant que "no han fet cap pregunta ni denúncia d'altres temes perquè aquesta és la política del PP, recórrer qualsevol proposta que afecti positivament els treballadors". El conseller ha recordat que es tracta d'un projecte pilot que "no és una obligatorietat, sinó una proposta que no obliga ningú", i ha afegit que "si això és el que més preocupa el PP, que s'ho facin mirar, perquè els agrada més fer por als treballadors que no que es generin nous drets".

Respecte de l'aprovació del projecte pilot, ha detallat que depenent de la quantia de la iniciativa, cosa que encara està dissenyant la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, aquesta haurà de passar per l'aprovació del Consell de Govern –en queden tres fins a les eleccions– o podrà publicar-se directament al BOIB. Pel que fa al projecte, ha manifestat que està comprovat que quan un treballador es pot organitzar els horaris i facilitar la conciliació, baixen els índexs d'absentisme laboral, una situació que genera un cost a les empreses, i que, a més, augmenta la competitivitat i la productivitat de les companyies.

Prohens creu que Armengol "barreja funcions"

La presidenta del PP de les Balears i candidata al Govern, Marga Prohens, ha lamentat la "intenció" de l'actual líder de l'Executiu autonòmic, Francina Armengol, de "barrejar les seves funcions com a presidenta amb la seva condició com a candidata". "El Govern està en dret de recórrer, però el pronunciament de la Junta deixa poc marge de dubte i va ser molt clar amb la intenció d'Armengol", ha insistit Prohens.

stats